18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Szama dla sadoli

Go...........ay • 2012-07-03, 09:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :





W

2012-07-03, 10:47
namówiłeś mnie :amused:

Go...........ay

2012-07-03, 12:11
Śniadanie / Kolacja mistrzów

Bagietka taka hotdogowa
Parówka
kapusta pekińska
majonez
musztarda
koncentrat pomidorowy
cebula
ogórek konserwowy

Bułkę przekoroić na połowę, nie przecinając do końca wstawić do mikrofalówki lub opiekacza / piekarnika
parówki ugotować w wodzie
kapustę skroić w paseczki ( obsypać solą - lekko )
rzodkiewka - posypać solą lekko
cebule w małe kawałki
ogórek w plasterki

Bułkę po wyjęciu nasmarować majonezem, musztardą, posmarować koncentratem, położyć kapustę, cebulę, ogóka, położyć parówkę, można dać pieczarki ( ja ich nie miałem ) podawać na ciepło polane keczapem

efekt :


marna

2012-07-03, 12:27
dobry temat 8-)
nak***iać

Fa...........um

2012-07-03, 13:09
To ja Wam wrzuce mój przepis na mini pizze z patelni. Koszt produkcji niewielki, banalnie prosto się robi. Może nie wygląda kosmicznie, ale smakuje naprawdę dobrze.

Składniki:

1 szklanka wody
10 łyżek mąki zwykłej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dkg wędliny w kostce
1 papryka w kostce
1 cebula w kostce (czym drobniej tym lepiej)
3 jajka
20 dkg startego sera (opcjonalnie)
15 dkg podsmażonych pieczarek (opcjonalnie)


Składniki kolejno wrzucamy do miski - mieszamy wszystko aż powstanie masa jak na placki ziemniaczane. Smażymy również jak placki, i już :)

Wygląda to tak:



Zdjęcie nie moje, ale wygląda to identcznie.

Koniecznie jeść z ketchupem / sosem czosnkowym.

Porcja dość duża, bo naje się nią ok. 5 osob, więc można robić przez pół (1 jajko).

marna

2012-07-03, 13:14
lepiej swojego, przygotowanego własnoręcznie papu wrzucajcie focie. jak już tak mamy się bawić :roll:

Go...........ay

2012-07-03, 13:23
ja wrzucam swoje...

[ Komentarz dodany przez: marnotrawna: 2012-07-03, 13:33 ]
wiem, zauważyłam. ale to info tak na przyszłość, żeby tu gesslerowej restauracja zaraz się nie pojawiła, bo któryś z sadoli gotuje identycznie ;)

Fa...........um

2012-07-03, 13:28
marnotrawna wrzuce jutro :) Ale to wygląda identycznie.

Go...........ay

2012-07-03, 18:32
Miałem za mało szpinaku więc zmodyfikowałem przepis
3/4 op. szpinaku ( nie miałem wiecej )
mieso - pierś z kurczaka - zmielić
bazylia
oregano
czosnek
cukier - 3 łyżki
canelloni
żółty ser
koncentrat pomidorowy
mąka
mleko

temp. pieczenia 190 - 200 st.

Farsz:
Do szpinaku dolać około 0,5 szk. mleka żeby się rozpuścił. Dodać Trochę pieprzu, soli i 3 łyżki cukru, doprawić połową słoika koncetratu.Pod koniec dodać garść sera zółtego. cały czas mieszać.

Sos Beszamelowy :
do garnka dać masło, dodać mleka i dosypać z 3/4 szklanki mąki CALY CZAS MIESZAĆ!!!!!!

Sos
Koncetrat, pół pojemniczka, CZOSNEK!!! bazylia oregano, ocet !!!!!
Na patelnie podgotować - NIE GOTOWAĆ!!!!!!!

Do Canelloni farsz po ostygnieciu wkładać do oporu...

Brytfankę wyłożyć beszamelem ( jego się robi na sam koniec !! ) wyłożyć canelloni z farszem i jak zostanie polać rurki. Piec 30 min. Po 25 min polac sosem pomidorowym, 2-3 min przed wyjęciem posypać serem przy wyłączonym piekarniku.Smacznego
















































Pener

2012-07-03, 18:35
nie wk***iaj mnie :szloch:

Dz...........su

2012-07-03, 18:36
O, takie mięsne rury muszę sobie kiedyś zmontować!

KillQ8

2012-07-03, 18:46
Może i nie w formie zdjęć ale jedzonko naprawdę smaczne.
Filmik z czasów gimnazjum :amused:


Pener

2012-07-03, 19:10
dziad, rozj***ły mnie mięsne rury :-D

Kaśka

2012-07-03, 19:38
gordon_gekko, Kurde nie dość że przystojny to jeszcze gotuje, u mnie takich nie produkują :emo:

marna

2012-07-03, 19:42
jak dobrze, że ten temat nie powstał za czasów ery "mięsnego jeża" :roll:
X