Jako Ciechanowianin pijam tylko Ciechany. Inne piwa nie wchodza w gre, chyba, ze malo Polskich zlotych w portfelu.
nie pijcie piwa, ludzie.Alkohol zabija i niszczy rodziny!
nasz browarek rządzi
a oprócz ciechana pijam najczęściej kasztelena niepasteryzowanego, czy jakiś forumowy ekspert wypowie się o jakości tego piwa ? smakowo mi odpowiada
Spuszczacie się nad "cudem" piw regionalnych, a zielonego pojęcia nie macie w jakich warunkach jest ono produkowane. Zatrudnij się w takim browarze, a na bank więcej nie wypijesz takiego piwa.
Otwarte kadzie fermentacyjne, do których wpada wszystko co możliwe, łącznie z pleśnią i śliną zwiedzających. Higiena na poziomie trzeciego świata. Od procesów gotowania, fermentacji, po rozlew i przechowywanie gotowego produktu. Małe browary kupowane za bezcen, remontowane w minimalnej skali by tylko rozpocząć produkcje i walenie "popłuczyn" do butelek aby tylko kasiora leciała. Polak zobaczy na butelce, że piwo regionalne to już podniecony, wigwam w spodniach rozłożony bo on regionalne pije. Wolę pić "masówki" i mieć kaca, niż walić regionalne i mieć przewlekłą sraczkę
Nie uważam się za eksperta od browarnictwa, ale potrafię odróżnić piwo od szczyn. Już dawno nie sięgnąłem po wyroby piwopodobne, sygnowane logo Carlsberga, Kompani Piwowarskiej czy Grupy Żywiec.