18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Ukraina 2022 TEMAT ZBIORCZY - TYLKO ZDJĘCIA I FILMY

~Angel • 2022-02-25, 12:31
28.06.2022

ZASADY PANUJĄCE W TYM TEMACIE:
- BEZWZGLĘDNY ZAKAZ ZWRACANIA SIĘ DO INNYCH UŻYTKOWNIKÓW ORAZ KOMENTOWANIA INNYCH POSTÓW. MASZ COŚ DO POWIEDZENIA INNEMU UŻYTKOWNIKOWI T PRZEKAŻ MU TO W WIADOMOŚCI PRYWATNEJ.
- NIE PISZEMY W POSTACH RAD, PRZEMYŚLEŃ PRÓŚB I SWOICH ŻALI
- WRZUCAMY MATERIAŁY BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANE Z DZIAŁANIAMI MILITARNYMI NA UKRAINIE - ŻADNYCH ANALIZ, POGADANEK Z YT, ARTYKUŁÓW Z PORTALI INFORMACYJNYCH, MEMÓW, ŚMIESZNYCH OBRAZKÓW ITD.
- WRZUCANE MATERIAŁY DOBRZE ABY MIAŁY OPIS SYTUACJI - MIEJCE AKCJI ITD. ORAZ LINK ŻRÓDŁOWY (NIE JEST TO KONIECZNE ALE MILE WIDZIANE)
- POSTY ZAWIERAJĄCE W/W MATERIAŁ ORAZ ZAWIERAJĄCE KOMENTARZ DO INNEGO MATERIAŁU CZY ZWROT DO USERA RÓWNIEŻ BĘDĄ USUWANE A ICH AUTORZY ORZYMAJĄ BANA.
- WIDZISZ MATERIAŁ PROPAGANDOWY CZY TO STRONY UKRAIŃSKIEJ CZY ROSYJSKIEJ MOŻESZ GO SPROSTOWAĆ TAK JAK BYŁO TO WCZEŚNIEJ UŻYWAJĄC TAGU MOD

SPROSTOWANIE MA ZAWIERAĆ INFORMACJE ORAZ LINK ŻRÓDŁOWY - TAKI POST ZOSTANIE DODANY DO TEGO MATERIAŁU

- AUTORZY POSTÓW NIEZGODNYCH Z W/W ZASADAMI OTRZYMAJA BANA .

PROPAGANDA TO ELEMENT WOJNY INFORMACYJNEJ I KAŻDA ZE STRON WIELOKROTNIE UDOWODNIŁA ŻE ROBI TO DOSKONALE. ZAPEWNE CZĘŚC MATERIAŁÓW ZAMIESZCZANYCH PRZEZ RÓŻNYCH UŻYTKOWNIKÓW MOŻE MIEĆ CHARAKTER DEZINFORMACYJNY - MY NIE JESTEŚMY W STANIE WERYFIKOWAC KAŻDEGO MATERIAŁU KTÓRY JEST ZAMIESZCZANY W TYM TEMACIE WIEC JAK WIDZICIE TEGO TYPU MATERIAŁY TO ZAMIAST WYPISYWAC SWOJE MĄDROŚCI TO POŚWIĘĆCIE TEN CZAS NA PORZĄDNE SPROSTOWNIE.
AUTORZY WRZUCAJĄCY UDOWODNIONĄ PROPAGANDĘ ZOSTANA POZBAWIENI MOŻLIWOŚCI PISANIA KOMENTARZY

spoiler

Samiec_alfa45

2023-01-28, 12:54
Likwidacja ukraińskiej grupy dywersyjno-rozpoznawczo

Porzucony włoski Iveco lekko uszkodzony

Rozminowanie pola dla wojsk rosyjskich 

Manhunt66

2023-01-28, 13:31
Udany atak na orkowe okopy, widok z pierwszej osoby

~mg_schutze

2023-01-28, 17:46
Ruskie śpiochy.

Kolejne uśpione muzykanty.

pavluczenkov

2023-01-28, 19:28
udany szturm na ukraińskie okopy z widoku pierwszej osoby

weteran potrzebuje pomocy

rosjany dają papierosa i wody pochwyconym

ancient86

2023-01-28, 19:46
Orkobicie #1

pavluczenkov

2023-01-28, 20:11
te nie majo ochoty tańczyć :cry:

dron przymocowany do karoserii czołgu po to by uzyskać tak ciekawe ujęcie pracy 25 mm x2

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2023-01-29, 20:23 ]
EksporterZła napisał/a:

dla formalności:
-to nie czołg jako taki, a "ciężki wóz wsparcia czołgów"
-to nie 2x25mm, a działka automatyczne 2× 30 mm 2A42
-dla zainteresowanych, to ten "słynny" terminator. Dziwo co miało zrewolucjonizować pole bitwy a okazało się niewypałem , więcej:

~tedwaha

2023-01-28, 20:21
Taki tam gruz

Jeden ork trafiany w biegu, drugi wyszedł sprawdzić co to się stanęło i też dostał

Samiec_alfa45

2023-01-28, 22:29
Przejęte podziemia

~mg_schutze

2023-01-28, 22:54
W Iłowajsku właśnie himarsują stację kolejową na którą wjechał sprzęt z personelem.
Oooo coś spadło z niema trzeba koniecznie sprawdzić co!

Szefuńco wagneritów popstrykał się z Grinkinem.

pavluczenkov

2023-01-28, 23:15
bardzo nieudany atak ukraińców na ruskie pozycjie widziany z perspektywy pierwszej osoby

~tedwaha

2023-01-29, 04:05
Okolice Bachmutu, Ukraińska artyleria puka po domach

Excalibur vs ruski T89

Ja nie wiem już czy te kacapy to robią na rynek wewnętrzny czy to Ukraińcy trollują wyśmiewając ruską propagandę, w każdym bądź razie podobno już drugi zniszczony abrams, Jak poszukać tego zdjęcia to można znaleźć ten sam wrak z innego konta i widać w tle drzewka oliwne

~mg_schutze

2023-01-29, 05:44
Dla jasności, dotychczas oficjalnie kacapia ogłosiła, że zniszczyli 4 bradley'e dawałem tu info chyba, kilka leopardów też, więc co za zdziwienie, że i Abrams padł?
Tu wyjaśnienie skąd fotka i z jakiego czasu.
Od siebie dodam, że nie ma nagrania na którym Abrams zostaje zniszczony (przez zniszczenie rozumiemy całkowitą anihilację, nie wypalenie się amunicji w luku z tyłu wieży) po porażeniu PPK, o RPG nie wspominam.

~tedwaha

2023-01-29, 08:33
@up, nie dziwi mnie to że Abramsy wylatują w powietrze, sprzęt który walczy ma to wpisane w ryzyko, dziwi mnie natomiast bezmierna głupota odbiorców jak i twórców treści propagandowych na tym poziomie, wystarczą dwa kliknięcia żeby to zweryfikować i przeraża mnie to że są na pewno ludzie którzy w to wieżą, ja osobiście to czekam już na info o zestrzeleniu F16

Piękny materiał ukazujący potęgę i precyzję rakiet GMLRS z alternatywną (M30A1) głowicą wystrzeliwaną m.in. z wyrzutni HIMARS. Pocisk wystrzelony parędziesiąt kilometrów dalej trafia centralnie w okop o szerokości nieco pół metra i detonuje nad nim posyłając wzdłuż okopu część ze 180 000 wolframowych kuleczek. Zabijanie orków weszło na nowy poziom wyrafinowania i efektywności

Nic tak nie rozgrzewa po zimnej nocy w okopie jak porządne śniadanie

~tedwaha

2023-01-29, 13:02
Budzenie granatem prosto do nory oraz poranny jogging orków

Pluton orków trafił na korygowany z drona ostrzał z moździerza. Jednym słowem Jackpot!

Tomz

2023-01-29, 17:21
Orkowe wojska powietrzno-kosmiczne podjęły kolejną próbę wysłania jednego ze swoich na orbitę. Analogów niet k***a w mirze :lol:

X