Jak mnie śmieszą debile którzy nie mają pojęcia o czym piszą bo biologii nie opanowali nawet na poziomie gimbazy, ale k***a i tak protestują bo ubzdurało im się że żydo-masońsko-pedalsko-lewacki spisek chce ich wymordować. Jedyne badanie "dowodzące szkodliwości GMO", to przeprowadzone przez Seraliniego, dowiodło tak na prawdę szkodliwości Roundupu a nie samego GMO (chociasz słowo "dowiodło" jest tutaj dużym nadużyciem, bo metodologia badawcza pozostawiała wiele do życzenia). Jeśli pomidorowi wszczepimy dobrze znany gen kodujący przebadane białko, to pomidor zacznie produkować białko zakodowane przez ten gen, a nie k***a cyklon B. Dzięki GMO mamy np. bakterie syntezujące insulinę dla cukrzyków.
P.S. mandarynki bez pestek, to efekt partenokarpii wywołanej hormonalnie, a nie GMO.
do wszystkich którzy są przeciwni GMO! Pomidory którymi się tak chętnie zajadacie są modyfikowane genetycznie, dawniej pomidor był mały, zielony i kwaśny! Jestem za GMO! A dla tych którzy się GMO boją produkty powinny być specjalnie w bardzo widoczny sposób oznaczane i wszyscy będą szczęśliwi : )
Skoro skosztowałeś zanim dojrzały to się nie dziwie że "pomidor był mały, zielony i kwaśny". Moi dziadkowie mieli swój ogródek warzywny (oczywiście nawożony naturalnym nawozem) i uwierz że zapach i smak był nie do porównania do tego co teraz można kupić w marketach i na "ryneczkach" .Czasem można spotkać jakaś babcie która ma na sprzedaż tylko z 5 kg niekształtnych , troszkę przebarwionych pomidorków ale jestem przekonany ze jeśli byś je spróbował to byś się przekonał jak naprawdę smakuje pomidor . Smacznego
2. Jeśli chodzi o szczury, rak jest spowodowany monotonną dietą wysokobiałkową, cholernie niezdrową.
3. Jedząc cokolwiek nie wchłaniamy genów tylko składniki odżywcze. O tym czy jedzenie jest zdrowe czy szkodliwe decyduje skład chemiczny.
mylisz tutaj pomidor letni i zimowy, wiadome, że w zimie są bez smaku i o ch*jowej konsystencji
Może mnie uświadomisz o uprawie polskich "zimowych" pomidorów ?