18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Zawodowi kucharze

TvStartCompilation • 2015-09-07, 22:49
A później wśród znajomych mówicie sobie jaką to pyszną pizze jedliście :lol: A jak komuś chrupie piasek między zębami, to mówicie żeby mocniej gryźć, bo to pieprz :mrgreen:



maksymilian45

2015-09-07, 23:32
Przecież nie włożyli tego do pudełka więc?
A swoją drogą robiłem kiedyś w restauracji i widziałem co tam się dzieje, gościu upuścił wiadro z cebulą, wszystko się wyj***ło na podłogę, pozbierał do wiadra i do lodówki. Ktoś kroił mięso, plasterek spadł na podłogę, podnieśli i położyli na papierek. Ludzie bez rękawiczek dotykają jedzenia. Jakby tak sanepid wpadał co drugi dzień to co druga restauracja byłaby zamknięta.

Szczam_na_Zakrystii

2015-09-08, 00:15
maksymilian45 napisał/a:

Przecież nie włożyli tego do pudełka więc?
A swoją drogą robiłem kiedyś w restauracji i widziałem co tam się dzieje, gościu upuścił wiadro z cebulą, wszystko się wyj***ło na podłogę, pozbierał do wiadra i do lodówki. Ktoś kroił mięso, plasterek spadł na podłogę, podnieśli i położyli na papierek. Ludzie bez rękawiczek dotykają jedzenia. Jakby tak sanepid wpadał co drugi dzień to co druga restauracja byłaby zamknięta.



Ty jakiś pie**olnięty jesteś? :wtf:

Po pierwsze pokaż mi gdzie jest napisane że należy używać rękawiczek!
Po to się robi te j***ne badania w sanepidzie żeby można było to jedzenie robić gołymi rękoma, poza tym weź k***a rób 12-15h w rękawiczkach...
A po drugie niepisana zasada gastronomii "jak nie leżało dłużej niż 5 sekund to można podnieść". :mrgreen:
Czy ktoś tam chodzi w gumiakach z gówna czy nie wiem ręką się po sraniu podciera żeby nie mógł dotknąć jedzenia?
Mamusi też k***a każesz rękawiczki zakładać jak ci matole rosołek w niedziele nakłada? A podejrzewam że mamusia rączek tak często nie myje jak ludzie na kuchni.
Robiłem długo w gastro i stwierdzam że pie**olisz farmazony albo pracowałeś u jakiegoś brudasa za 3,50 za godzine i psy opie**alałeś na zapleczu. W żadnej knajpie w której pracowałem nie robiło się nic czego (bądź przez co) by się samemu nie zjadło! a to że cebula spadnie na podłogę to co? Przecież i tak sięjąpotem umyje. W domu też wypie**alasz wszystko co spadnie na podłogę? Jeśli tak to mieszkasz w chlewie!
Ty myślisz że kucharze to jakieś brudasy a te wszystkie ploty na mieście to prawda? No to cię zdziwię, 99% tych opowieści to właśnie wymyślają ludzie twojego pokroju, niudacznicy którzy myśląże jak nasmarują na kucharzy to będą fajni. Wejdz do pierwszej lepszej restauracji i powiedz kucharzowi w twarz takie fanaberie to cie k***a na butach wyniosą kretynie.
:homer:

gtsphinx

2015-09-08, 00:23
To k***a nie kucharze, tylko ludzie od pizzy, a po drugie to nie widzę by byli zawodowi. Taką łopatką, to można k***a muchę ubić i to w kiblu co najwyżej!

krakenwmajtach

2015-09-08, 00:26
Po 4 browarach byście oj***li i podziękowali grzecznie.

Szczam_na_Zakrystii

2015-09-08, 00:26
gtsphinx napisał/a:

To k***a nie kucharze, tylko ludzie od pizzy, a po drugie to nie widzę by byli zawodowi. Taką łopatką, to można k***a muchę ubić i to w kiblu co najwyżej!


A to ci od pizzy to kim są? :wtf:
Bo jak dla mnie dalej kucharz.

My...........er

2015-09-08, 00:30
up: Bycie kucharzem nazywasz rozrzucanie sera, szynki itp. na ciasto ? Pff... to ja ci człowieku bardzo współczuje.

~Beny

2015-09-08, 00:42
MyFuhrer napisał/a:

up: Bycie kucharzem nazywasz rozrzucanie sera, szynki itp. na ciasto ? Pff... to ja ci człowieku bardzo współczuje.



Ja pie**ole :facepalm:

Szczam_na_Zakrystii

2015-09-08, 00:52
MyFuhrer napisał/a:

up: Bycie kucharzem nazywasz rozrzucanie sera, szynki itp. na ciasto ? Pff... to ja ci człowieku bardzo współczuje.



A wiesz że to ciasto trzeba najpierw zrobić, zrobić sosy, przygotować składniki i receptury, następnie tą pizze rozkręcić i upiec? Myślisz że to takie proste? No to zapraszam do pizzerii i pokaż jaki jesteś kozak, pracuj przy piecu w 40 stopniach przez 13h! Poza tym w wielu restauracjach kucharz który robi inne potrawy zajmuje się również pizzą wiec skończ pie**olić. Ja wiem że są jakieś speluny gdzie słowo "pizzeria" to nadużycie ale nie każdy ma takie ch*jowe miejsca do jedzenia jak ty.
Ty myślisz że pizzeria to jakw Tesco, mrożone ciasto, gotowe sosy z puszki i tylko wsadzić do piekarnika. Co za k***a baran... :homer:

Bym cię postawił obok mieszalnika i nawet dał przepis na to ciasto byś ch*ja zdziałał.
W sumie cukiernicy to też nikt, tylko nałożą rodzynek i cukrem posypią i jest tort.
:homer:

maksymilian45

2015-09-08, 01:30
Szajba_Man napisał/a:



Ty jakiś pie**olnięty jesteś? :wtf:

Po pierwsze pokaż mi gdzie jest napisane że należy używać rękawiczek!
Po to się robi te j***ne badania w sanepidzie żeby można było to jedzenie robić gołymi rękoma, poza tym weź k***a rób 12-15h w rękawiczkach...
A po drugie niepisana zasada gastronomii "jak nie leżało dłużej niż 5 sekund to można podnieść". :mrgreen:
Czy ktoś tam chodzi w gumiakach z gówna czy nie wiem ręką się po sraniu podciera żeby nie mógł dotknąć jedzenia?
Mamusi też k***a każesz rękawiczki zakładać jak ci matole rosołek w niedziele nakłada? A podejrzewam że mamusia rączek tak często nie myje jak ludzie na kuchni.
Robiłem długo w gastro i stwierdzam że pie**olisz farmazony albo pracowałeś u jakiegoś brudasa za 3,50 za godzine i psy opie**alałeś na zapleczu. W żadnej knajpie w której pracowałem nie robiło się nic czego (bądź przez co) by się samemu nie zjadło! a to że cebula spadnie na podłogę to co? Przecież i tak sięjąpotem umyje. W domu też wypie**alasz wszystko co spadnie na podłogę? Jeśli tak to mieszkasz w chlewie!
Ty myślisz że kucharze to jakieś brudasy a te wszystkie ploty na mieście to prawda? No to cię zdziwię, 99% tych opowieści to właśnie wymyślają ludzie twojego pokroju, niudacznicy którzy myśląże jak nasmarują na kucharzy to będą fajni. Wejdz do pierwszej lepszej restauracji i powiedz kucharzowi w twarz takie fanaberie to cie k***a na butach wyniosą kretynie.
:homer:



Po 1 zamknij morde i nie krzycz bo mi twarz ochlapales.
Po 2 to samo co wyzej.
Po 3 kazda restauracja ma swoje zasady. U nas bylo tak ze trzeba bylo robic w rekawiczkach i nie rozumiem twojego bolu dupy.
Po 4 tak wypie**alam wszystko co spadnie bo nie sprzatam w domu.
Po 5 patrz punkt 1

My...........er

2015-09-08, 07:17
Szajba_Man napisał/a:



A wiesz że to ciasto trzeba najpierw zrobić, zrobić sosy, przygotować składniki i receptury, następnie tą pizze rozkręcić i upiec? Myślisz że to takie proste? No to zapraszam do pizzerii i pokaż jaki jesteś kozak, pracuj przy piecu w 40 stopniach przez 13h! Poza tym w wielu restauracjach kucharz który robi inne potrawy zajmuje się również pizzą wiec skończ pie**olić. Ja wiem że są jakieś speluny gdzie słowo "pizzeria" to nadużycie ale nie każdy ma takie ch*jowe miejsca do jedzenia jak ty.
Ty myślisz że pizzeria to jakw Tesco, mrożone ciasto, gotowe sosy z puszki i tylko wsadzić do piekarnika. Co za k***a baran... :homer:

Bym cię postawił obok mieszalnika i nawet dał przepis na to ciasto byś ch*ja zdziałał.
W sumie cukiernicy to też nikt, tylko nałożą rodzynek i cukrem posypią i jest tort.
:homer:



Wiem jak to jest pracować w pizzeri i widzę, że ch*ja o tym wiesz. Zrobienie pizzy to jest gówno. A daj takiego do normalnej restauracji to ch*j nie odróżni polędwicy od karczku.

~Velture

2015-09-08, 07:51
Widzę ,że ból dupy w komentach jak zwykle na propsie!

Szczam_na_Zakrystii

2015-09-08, 09:11
MyFuhrer napisał/a:



Wiem jak to jest pracować w pizzeri i widzę, że ch*ja o tym wiesz. Zrobienie pizzy to jest gówno. A daj takiego do normalnej restauracji to ch*j nie odróżni polędwicy od karczku.



:ubawdolez:

Się znalazł obeznany we wszystkim 20 letni szczyl co jeszcze niedawno na gówno mówił papu, ale wypowiada się jak by 15 lat w branży przepracował.
Prawda jest taka że sam ch*ja o tym wiesz i może pracowałes w jakiejś putyce z gotowcami czy foremkami.
Ewentualnie w Pizza hut.

maksymilian45 napisał/a:



Po 1 zamknij morde i nie krzycz bo mi twarz ochlapales.
Po 2 to samo co wyzej.
Po 3 kazda restauracja ma swoje zasady. U nas bylo tak ze trzeba bylo robic w rekawiczkach i nie rozumiem twojego bolu dupy.
Po 4 tak wypie**alam wszystko co spadnie bo nie sprzatam w domu.
Po 5 patrz punkt 1



Jednak to prawda. Jesteś pie**olnięty. :roll:
Oglądałeś chociaż by "TOP CHEF"? W rękawiczkach robią co nie? Ty cymbale...

Kotliczek

2015-09-08, 09:29
W postach same facepalmy więc i ja dodam :trzesieee:

Batistuta1590

2015-09-08, 09:41
Szajba_Man
Współczuje doświadczeń z pracy w gastronomi, nie wiem w jakim Ty miejscu pracowałeś, skoro nawet w macu jak coś spadnie na ziemie to automatycznie wyrzucają, jeśli podniesiesz coś z ziemi, typu papierek, albo dotkniesz ręką twarzy czy włosów, menager automatycznie wysyła Cię do umycia rąk. Skoro pracowałeś w takich spelunach że standardy mieliście niższe niż w sieci fastfood, to tego twierdzisz że jest to normalne, to mogę stwierdzić z cała pewnością że masz niedoj***nie mózgowe.