18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Włośnica w stadium terminalnym

~Velture • 2023-09-21, 17:27
Osoba ze zdjęcia jadła surowe mięso twierdząc, że nie trzeba go gotować.

Cytat:

Włośnica, trychinoza, trichinelloza (łac. trichinosis, trichinellosis) – ciężka choroba pasożytnicza, spowodowana zarażeniem człowieka lub zwierzęcia nicieniem z rodzaju Trichinella, w Polsce najczęściej spowodowana jest włośniem krętym (Trichinella spiralis).




PękniętySłoik

2023-09-22, 03:16
Lololoney napisał/a:

Wszystko co jaśniejsze to skupiska robactwa...



W takim razie to już jest człowiek-robak.

Tibianus1991

2023-09-22, 06:38
borek120984 napisał/a:

Boli to?



nie, głównie jak czujesz ze cos po Tobie chodzi a tam nic nie ma, to wlasnie te male cos.
Głównie swędzenie.

Sadzone

2023-09-22, 10:41
Słyszałem o łykaniu jaj nieuzbrojonych tasiemców aby schudnąć. Ale żeby zarażać się włośnicą na zwiększenie masy mięśniowej to zupełna nowość.

Cipczan

2023-09-22, 17:52
Siriuz napisał/a:

Lubię tatar



Ze świni? To już mniej poj***na jest jajecznica z tasiemcem na Mazurach. Ale co kraj to obyczaj.
Na weselach trzeba pić wódkę. Najczęściej chorują baby w ciąży, kierowcy i pie**oleni kłusownicy. Głównie zarażamy się jedząc dzika, bardzo rzadko wieprzowinę. Dlatego też te gatunki się bada metodą wytrawiania. Każdą sztukę. Na zdjęciu każda biała plamka to wapienna otoczka włośnia czy tam włosienia. W odmianę nie wchodźmy.

Gotowanie i mrożenie nic mu nie zrobi. Człowiek ze zdjęcia zszamał dzika z lewego źródła (niebadanego) i pie**oli głupoty, bo nie chce wydać kłusownika.

opółnocyuciebie

2023-09-22, 18:32
Na którym zdjęciu jest ten robaczek?

no dobra, chyba go widzę...

NoYes

2023-09-23, 16:20
Malo co mnie ruszą, ale jak dotarło do mnie o co tu chodzi to zrobiło mi się słabo

Wiewór

2023-09-23, 22:33
Pewnie konfiarz. Nie wierzyl w gotowanie i pasozyty

kulawiec

2023-09-26, 00:19
W USA nikt nie bada na wlośnice
Tam się mrozi natychmiast mięso, 24 godziny - 30 albo 48 - 25 i po temacie. Mięso czyste.