No ja pie**ole. Cimber im sie wyj***ł i zbierają. Mam praktyki w polskim zakładzie, i myślicie że na straty by to poszło? no k***a. Masówka to masówka. I tak nikt się o tym nie dowie, a pracowników to jebie, bo jak puszczą parę z ust, to dziękujemy, wypie**alaj.
pie**olenie w każdej firmie jest tak samo lub podobnie. Często większe rygory występują w firmach które nie produkują spożywki tylko np klej do glazury.
Dlatego najlepiej wpie**alać domowe wędliny i wykosztować się od czasu do czasu na świniaka!
Se...........ki
2013-10-01, 01:28
To mnie rozpie**ala. Jak kacapy mają focha na kogoś, to starają się go udupić stawianiem zapory na produkty żywieniowe, mówiąc, że nie spełniają norm kacapskich. Po obejrzeniu zdjęć, filmików itp. o warunkach np. w ich sklepach mięsnych, rzeźniach, to się zastanawiam, czy oni w ogóle znają słowa, norma, sanepid, czystość.
Bo oni są bardziej zapobiegliwi niż my, wolą wspierać swoje. A nie zapychać rynek cudzym, bo mądra głowa wie. Ze jeśli zamkniesz biznes u siebie w kraju, to Ci ludzie są bez pracy, jak są bez pracy to nie mają pieniędzy, a jak nie mają pieniędzy to cała ta piramida szlag trafia bo wtedy ludzie mniej wydają i inni na tym tracą. Dlatego wspiera się swoje, a blokuje cudze by forsa nie uciekała w inne miejsce.
Jest żarcie dla ludzi biednych, średniozamożnych i bogatych.
Jak nie było technologii robienia parówek bez mięsa i szynki z wody to biedota miejska widziała mięso raz na miesiąc. Idź do znajomego i uczciwego gospodarza na wieś żeby świniaka ubił i przerobił na szynki i kiełbasę to zobaczysz ile to kosztuje - dolicz marżę dla dwóch czy trzech pośredników i zrozumiesz dlaczego w sklepie jest tak drogo.
Ludzie są dziwni - za parę groszy oczekują kawioru i szampana.
tez robie na miesie , i bywa doslyc czesto ze baki z 1,5t miesa spadaja na ziemie i na to ma sie wyj***ne , a akurat ostatnio podpisali kontrakt z ruskimi