18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Niby pizza miała pierszeństwo...

Halman • 2020-12-28, 10:19

ale teraz sosy się wymieszały. Rosja,.

Driver19cm

2020-12-28, 10:22
To kara boska, na pewno wiózł Hawajską z ananasem . . . :kawa:

Cz...........as

2020-12-28, 10:35
@up karą boską to jest mieszkanie w Rosji :roll:

O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??

aaaaaaaaaaaaaa

2020-12-28, 10:44
AyCaramba napisał/a:


O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??



O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam pie**olenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.

KoniecZartow

2020-12-28, 11:08
Hard rock hallelujah \m/

aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam pie**olenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.



A ja z tym co zostaje mi w lodówce, sam zamysł pizzy wywodzi się właśnie ze skrajnej biedoty, stąd i skromność składników na typowej ''włoskiej'' pizzy. W każdym domostwie dla tego regionu najpopularniejsze oprócz mąk oczywiście i pomidorów były rosnące wszędzie zioła. Do dzisiaj suszy się pomidory na słońcu. Nie bez powodu to kuchnia regionalna. Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).

McQurwa

2020-12-28, 11:11
Najważniejsze że pizza ciepła dojechała

Heliar

2020-12-28, 11:12
Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku

Halman

2020-12-28, 11:13
KoniecZartow, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wpie**alać co tydzień :-D

McQurwa

2020-12-28, 11:49
Halman napisał/a:

, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wpie**alać co tydzień






gixi

2020-12-28, 14:33
KoniecZartow napisał/a:

Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).



Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku



Np. Pierogi Włodarskie w Nysie mają taki certyfikat.



ritu4l

2020-12-28, 14:40
Ewidentna wina motop*zdy. Bo zmieszała sosy.

lollo

2020-12-28, 15:19
Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.

Halman

2020-12-28, 16:22
lollo napisał/a:

Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.


bo mieszkam w Tule, w Rosji.

aaaaaaaaaaaaaa

2020-12-28, 16:38
Halman napisał/a:

bo mieszkam w Tule, w Rosji.



Farma trolli jest w Sankt Petersburgu....

ququa

2020-12-28, 17:12
Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku




jakie k***a ukrainskie, ruskie jak dawne województwo ruskie