18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Na oleju czy na masełku?

Stalovy • 2013-02-28, 11:56
Złowił rybak złotą rybkę. Rybka prosi:
- Puść mnie, a spełnię Twoje jedno życzenie...
- Ok, chcę najnowszego mercedesa.
- A jak chcesz: za gotówkę, czy na raty?
- A ty jak wolisz: na oleju, czy na masełku?

cl...........er

2013-02-28, 12:29
Jakie to staaaareee...

snik0

2013-02-28, 12:29
masło ma niższą temperaturę zapłonu przez co smażenie na nim powoduje powstawanie substancji rakotwórczych. Olej słonecznikowy podobnie, jednak myślę że rybakowi chodziło o olej rzepakowy który idealnie nadaje się do smażenia

ma4er

2013-03-01, 01:45
A ryba: na masełku.
ch*j po dowcipie.

abrams90

2013-03-01, 18:20
@snik0 ch*j to kogo interesuje? Idź być dziwny gdzie indziej...

cu...........ow

2013-03-01, 18:36
smaży się po europejsku na oliwie, po polsku na smalcu

masło do chleba, olej do frytek

Melooksg

2013-03-01, 18:57
ryba na maśle jest najlepsza ;) trzeba umieć ją smażyć.

micbar0405

2013-03-01, 19:06
Ja tam zawsze na margarynie napie**alam rybke a nie na smalcu czy maśle ale kto co lubi ;)

voloito

2013-03-01, 19:09
Nie lepiej zjesc na surowo ?

damianwro

2013-03-01, 22:58
nie, lepiej zjeść na mrożono

tool006

2013-03-02, 12:48
snik0 napisał/a:

masło ma niższą temperaturę zapłonu przez co smażenie na nim powoduje powstawanie substancji rakotwórczych



Chyba za dużo smażysz szprotów z puszki