18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Dzień dobry, poproszę świeżą rybę na grilla

trambulator • 2023-06-15, 07:30
... proszę bardzo, będzie Pan zadowolony :D
Smacznego :)



Nie było, materiał z gościnnej posiadówki :D

Kriski

2023-06-15, 08:23
Masz przynajmniej pewność że rybka jest świeża.

Pies_poligona

2023-06-15, 08:38
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"


UrlichUrwich

2023-06-15, 09:17
Gdzieś w mroku niepewności
Wciąż jeszcze tli w tobie nadzieja....

gustav665

2023-06-15, 09:19
mnie sie wydaje czy ty wpie**alasz byczki z grilla?

~Velture

2023-06-15, 09:38
Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.

Korcipała

2023-06-15, 10:07
VeIture napisał/a:

Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.



Opie**olą razem z tacką jak zgłodnieją. ;-)

Wojownik12

2023-06-15, 13:41
To jest oznaką jakości

qaz123edc

2023-06-15, 13:46
Co to za ryba?

Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota

chudini23

2023-06-15, 13:54
qaz123edc napisał/a:

Co to za ryba?
Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota



ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce

qaz123edc

2023-06-15, 14:07
chudini23 napisał/a:

tee




Ktoś tu wspominał o byczkach ale faktycznie mały lin też wchodzi w grę.

dementisek92

2023-06-15, 14:09
Do wszystkich powyżej którzy pytali o gatunek, są to sumiki karłowate, w zależności od regionu mają swoje nazwy takie jak koluch lub byczek. Ogólnie smaczna ryba, mało ości. Szkodnik który wyjada ikre ryb więc jak najbardziej na patelnie/grilla z nim.

BambiPMT

2023-06-15, 14:09
chudini23 napisał/a:

ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce



Są ryby jak piskorz, które lepiej podskakują.

mCreydon

2023-06-15, 14:17
W Azji są normalne restauracje gdzie można sobie zamówić w pół żywą rybę albo żywą ośmiornicę

mynameisgod

2023-06-15, 15:24
takie jest najlepsze bo najświeższe...super,smacznego