18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Zajawka kolegi - Street Workout

KoniuBober • 2014-02-25, 12:42
Street Workout to ćwiczenia na bazie własnej masy ciała, głównie na drążkach. Najważniejszą zasadą tych sportowców jest:
- żadnych narkotyków; :maryska:
- żadnego alkoholu; :wodka:
- żadnych papierosów;



Koleś w czerwonej czapce w momencie nagrywania filmiku miał 16 lat, nie bierze żadnego białka, kreatyny czy innego gówna. Po prostu ćwiczy i dobrze się odżywia. :D

bankurwazaco

2014-02-25, 12:53
"nie bierze żadnego białka, kreatyny czy innego gówna"
Jesteś głupi czy po prostu popie**olony?

Fajny trening, bardzo szybko przychodzą rezultaty - wzrasta siła użytkowa, a i można się całkiem nieźle rozbudować.

agata2807

2014-02-25, 13:13
A który to koleś w tej czerwonej bandamie ,bo takiego nie zauważyłam

ASAKKU

2014-02-25, 13:30
Spoko... Zaczną regularnie r*chać, to im przejdzie... :mrgreen:

KoniuBober

2014-02-25, 13:35
bank***azaco napisał/a:

"nie bierze żadnego białka, kreatyny czy innego gówna"
Jesteś głupi czy po prostu popie**olony?

Fajny trening, bardzo szybko przychodzą rezultaty - wzrasta siła użytkowa, a i można się całkiem nieźle rozbudować.



Chodzi mi o to, że w tym wieku to gówno, a ludzie napie**alają różnymi odżywkami od pierwszego dnia na siłowni.

NieWiemZeWiem

2014-02-25, 13:42
no i k***a niszczą plac zabaw, wandale pie**olone.



To jest żart jak by co bo ostatnio wszystko na poważnie jest brane.


Białko w proszku to inaczej wysuszone mleko i wyciągnięte z niego pierwiastki białka. Największe gówno to jest w kurczakach i w normalnym jedzeniu. Przestańcie powielać stereotypy do k***y nędzy. Oczywiście masz rację od małego nie ma sensu brać ale w wieku 17-18 lat jak ktoś mocno trenuje samym jedzniem nie pochłonie wszystkich makroskłądników. Kreatyna to jest coś co nasze ciało samo wytwarza, więc branie kreatyny cm3(polecam jabłczan) to jest po prostu dopełnienie w naszym organizmie "zbiorników" gdzie włąśnie ansz organizm trzyma kreatynę. Wniosek - kreatyna jest naturalna.

Największe gówno z suplementów to tylko i wyłącznie te spalacze tłuszczu! no i sterydy a reszta suplementów to so po prostu pierwiastki skłądników wyciągnięte z jedzenia i wysuszone. To tak jakby z kurczaka pod mikroskopem wyciągnąć pierwiastek białka i wsadzić go do pudełka a potem zjeść... nie męczysz ciało żadnym trawieniem itp. idzie prosto do jelita gdzie jest wchłaniane i buduje ci mięsnie, którymi możesz sobie walić konia dzień i noc

bankurwazaco

2014-02-25, 14:16
NieWiemZeWiem napisał/a:

no i k***a niszczą plac zabaw, wandale pie**olone.



To jest żart jak by co bo ostatnio wszystko na poważnie jest brane.


Białko w proszku to inaczej wysuszone mleko i wyciągnięte z niego pierwiastki białka. Największe gówno to jest w kurczakach i w normalnym jedzeniu. Przestańcie powielać stereotypy do k***y nędzy. Oczywiście masz rację od małego nie ma sensu brać ale w wieku 17-18 lat jak ktoś mocno trenuje samym jedzniem nie pochłonie wszystkich makroskłądników. Kreatyna to jest coś co nasze ciało samo wytwarza, więc branie kreatyny cm3(polecam jabłczan) to jest po prostu dopełnienie w naszym organizmie "zbiorników" gdzie włąśnie ansz organizm trzyma kreatynę. Wniosek - kreatyna jest naturalna.

Największe gówno z suplementów to tylko i wyłącznie te spalacze tłuszczu! no i sterydy a reszta suplementów to so po prostu pierwiastki skłądników wyciągnięte z jedzenia i wysuszone. To tak jakby z kurczaka pod mikroskopem wyciągnąć pierwiastek białka i wsadzić go do pudełka a potem zjeść... nie męczysz ciało żadnym trawieniem itp. idzie prosto do jelita gdzie jest wchłaniane i buduje ci mięsnie, którymi możesz sobie walić konia dzień i noc



Ty jesteś wysuszony. Jak ma się 20% wiedzy w jakiejś dziedzinie to polecam mimo wszystko trzymać ją dla siebie i nie zgrywać eksperta.

ASAKKU

2014-02-25, 14:57
NieWiemZeWiem napisał/a:

Białko w proszku to inaczej wysuszone mleko


Nie no k***a MISTRZ!!! :krejzi:

NieWiemZeWiem

2014-02-25, 15:06
UPy@

A teraz lamusy dupa cicho czytać, jeśli umiecie:
http://www.forum-kulturystyki.pl/showthread.php?1499-suplementy-kilka-slow-o-produkcji-odzywek-bialkowych

"białko z wysuszonego mleka" <----to był skrót mslowy ;)

Dodatkowo proszę:
ŚCIEŻKA PRODUKCJI BIAŁEK SERWATKOWYCH:

MLEKO -> SERWATKA BIAŁKOWA -> / FILTRACJE / BIAŁKO SERWATKOWE

OSTROWIA.PL: "Wszystkie procesy membranowe: ultrafiltracja i mikrofiltracja są procesami w temp. 12-13 stopni C( czyli na zimno ). Denaturacja białek zachodzi w temp.68-70'C.Jeżeli doszłoby do uszkodzenia białka ( nadpalenia) zalepiłyby się membrany i nie możliwe by było przeprowadzenie dalszej produkcji.A więc w naszym procesie nie dochodzi do " nadpalenia" białek.W celu zniwelowania bakterii, które przeszły po UF, koncentrat podgrzewany jest na podgrzewaczu.".

Białka serwatkowe powstają przy użyciu różnych technologii i stąd dzielimy je na:

* Koncentraty (WPC = Whey Protein Concentrate) przeważnie 60-85% białka,
* Izolaty (WPI = Whey Protein Isolate) do 90% białka,
* Hydrolizaty (WPH = Whey Protein Hydrolyzed ),

Angielskie słowo WHEY oznacza po prostu serwatkę.

Podczas wytwarzania odżywek białkowych na bazie serwatki (koncentrat WPC, izolat WPI) stosuje się dwa najbardziej popularne sposoby produkcji:

* wymiany jonowej (IE - ion exchange)
* mikro i ultrafiltracji (np. CFM - "cross flow microfiltration - przepływ krzyżowy")

oraz

* hydroliza


HYDROLIZA:

MAREK.C: Kolejnym przykładem naszych rozważań są hydrolizaty białkowe, najczęściej występujące pod postacią tabletek, jako tzw aminokwasy. W tradycyjnym przemyśle spożywczym proces hydrolizy białek, czyli rozerwanie wiązań peptydowych ( wiązania peptydowe niczym łańcuszki wiążą pojedyncze aminokwasy w cząsteczki białka) polega na działaniu na białka kwasem solnym, ( który jest później usuwany). Proces ten zachodzi pod ciśnieniem w wysokich temperaturach w środowisku wodnym, w urządzeniach zwanych hydroliza torami Powyższe zjawisko możemy porównać do oczywiście znacznie wolniej trwającego procesu trawienia białek w naszym układzie trawiennym ( w skład soku żołądkowego wykorzystywanego przy trawieniu pokarmu wchodzi kwas solny, z tym, że w naszym układzie trawiennym nie panują aż tak wysokie temperatury oraz ciśnienie, jakie panuje w hydroliza torach - proces trawienia jest znacznie dłuższy i bardziej złożony niż proces hydrolizy na skalę przemysłową.)
Natomiast przy produkcji aminokwasów wytwarzanych jako suplementy białkowe na potrzeby sportu, wykorzystuje się tzw hydrolizę enzymatyczna. Jest to proces znacznie kosztowniejszy i bardziej skomplikowany niż zwykła hydroliza kwasowa. W łagodnej hydrolizie enzymatycznej uprzednio pozyskany koncentrat lub izolat białkowy poddaje się działaniu enzymów proteolitycznych ( rozkładających białka), które doprowadzają do rozpadu ściśle określonych wiązań peptydowych między aminokwasami. ( przypominam - białka składają się właśnie z powiązanych wiązaniami peptydowymi aminokwasów). Następnie przez wymywanie rozpuszczalnikami organicznymi usuwa się niepożądane aminokwasy i inne nieporzadane mikrosubstancje.
Do w ten sposób zmodyfikowanego hydrolizatu białkowego, posiadającego już wymagany technologicznie skład aminokwasowy, dodaje się estry etylowe aminokwasów pochodzących z innych białek.
Otrzymany hydrolizat, w którym cały czas są zawarte enzymy, przetrzymuje się określony czas w temp. 37*C, co doprowadza do reakcji enzymatycznej - wiązań peptydowych między ściśle określonymi aminokwasami. Powyższa metoda pozwala na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy.
Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych sznurów korali, a później stworzeniu według planu nowego dotychczas nieistniejącego wielokolorowego, składającego się z wybranych najładniejszych koralików pochodzących z różnych naszyjników. ( Gdzie: koraliki - to aminokwasy, jednokolorowe naszyjniki - to białka).
Proszę teraz zwrócić uwagę na jakże istotna różnicę, między zwykła stosowana w przemyśle spożywczym hydrolizą kwasową, - która doprowadza do rozpadu między aminokwasami jak leci większości wiązań peptydowych, a skomplikowaną i kosztowną hydrolizą enzymatyczną, - w której enzymy działają na ściśle wyznaczone wiązania między wybranymi aminokwasami, jak też potrafią później w określonych warunkach dokonać wymaganego technologicznie (a niejednokrotnie nie istniejącego w naturze), połączenia miedzy aminokwasami pochodzącymi z tego samego lub z różnych białek.
Co jest bardzo ciekawe powyższe powstawanie zmodyfikowanych peptydów, jest podyktowane faktem, że pewne peptydy, ( czyli powiązane ze sobą dwa lub trzy aminokwasy) wchłaniają się naszym układzie trawiennym o wiele szybciej niż pojedyncze aminokwasy?
Przedstawione przeze mnie procesy ukazują również różnicę między wysokobiałkowa odzywką w formie sproszkowanej a aminokwasami w tabletkach. Jak to widać odżywka wysokobiałkowa stanowi jedynie skondensowany wyselekcjonowany rodzaj białek gotowych do spożycia, natomiast aminokwasy, choć miało to miejsce poza naszym układem trawiennym, są białkami już chemicznie wstępnie strawionymi.
Spożywając odżywkę białkową nasz układ trawienny musi dokonać rozbicia ( strawienia) bialek na aminokwasy, na co będzie potrzebował pewna ilość czasu oraz energii, natomiast spożywając wolne aminokwasy i peptydy dostarczamy organizmowi w jak najszybszym czasie aminokwasów, którymi może w zależności od jego potrzeb od zaraz dysponować.

WIĘCEJ: ARTYKUŁY MARKA.C

http://www.sfd.pl/jak_powstaj%C4%85_od%C5%BCywki_wysokobia%C5%82kowe_-t236371.html

http://www.sfd.pl/odzywki_wysokobialkowe%2E-t244139.html

***

A NA KONIEC: CO WYBRAĆ?

Dla 95% ludzi wystarczy najtańszy koncentrat WPC.

Czy kupisz izolat, koncentrat czy hydrolizat, czy będziesz faszerował się WPC czy BCAA - nie zauważysz wielkich różnic - a finansowo różnica będzie ogromna.

Przy okazji UWAGA NA OSZUSTÓW Z ALLEGRO którzy sprzedają SERWATKĘ BIAŁKOWĄ (zawiera maksimum 13 % białka, a reszta to sama laktoza - bezużyteczna dla człowieka), a my chcemy kupić BIAŁKO SERWATKOWE (60-85% białka w 100 g; minimalne ilości lub brak węglowodanów)


JAK TO ODRÓŻNIĆ?

1. PATRZ ILE MASZ BIAŁKA W 100 G produktu,
2. PATRZ NA CENĘ? NIE KUPISZ białka serwatkowego taniej niż po 40-50 zł za kilogram. Serwatka białkowa kosztuje kilka złotych bo jest bezwartościowa dla człowieka. A więcej białka masz w zwykłym twarogu (20 g na 100 g; w serwatce jest góra 13 g białka w 100 g).

Bociek

2014-02-25, 15:13
KoniuBober napisał/a:

Street Workout to ćwiczenia na bazie własnej masy ciała, głównie na drążkach. Najważniejszą zasadą tych sportowców jest:
- żadnych narkotyków; :maryska:
- żadnego alkoholu; :wodka:
- żadnych papierosów;


I lanie ludzi za krzywe spojrzenie itd.

NieWiemZeWiem napisał/a:



A teraz lamusy dupa cicho czytać, jeśli umiecie:.


I już wiemy z kim mamy do czynienia, słyszałem ostatnio podobną kwestię w "utworze muzycznym" (oczywiście z telefonowego głośnika) jak mnie 2 obdartusów mijało. Idź 'koleżko' lepiej się zutylizuj.

kietong

2014-02-25, 16:26
Idźcie k***a na SFD jak chcecie się o białkach pomądrować, bo tutaj to żadna sztuka być najmądrzejszym. Jeden większy ekspert od drugiego.

przeme13

2014-02-25, 16:31
Paliłem i trenowałem Street Workout, j***ć system

A tak swoją street workout rozwala stawy. Co drugi ćwiczący ma przeprost łokci

Huuudy_z_Mafii

2014-02-25, 16:33
@upall
Ale pie**olicie :-/

Piwko za ludzi, którzy robią to czego mi się nie chce :mrgreen:

Dalione

2014-02-25, 16:34
Propsy, zimny browar... zimny sok dla obu :D

De...........37

2014-02-25, 16:36
Bez alkoholu? Bez palenia? Bez narkotyków? Toż to jakieś gówno dla pedalarzy, straight edge k***a.