18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

McDonaldowe rewelacje

Louve • 2012-01-17, 13:33
Kto odgadnie, które z McDonaldowych jedzonek znajduje się na zdjęciu?



Nie, to nie lody.

Przywitajcie się z mechanicznie rozdzielonym kurczakiem.
Wszystko, co kurczakowe w McDonald's, jest właśnie z tego tworu. Nuggetsy i paszteciki, wkłady do kanapek. Ponad to, również z tego specyfiku bywają mrożone wytwory kurczakowe w sklepach.

Zasadniczo polega to na rozbiciu kurczaka w całości i przeciśnięciu go przez sito. Kości, dzióbki, oczy, wnętrzności, całość kurczaka - po procesie wygląda właśnie tak. Różowo.

Co więcej, ponieważ roi się w tym od bakterii, jest myte amoniakiem. Dokładnie - moczy się tę masę w amoniaku. Naprawdę.

Następnie, ponieważ smakuje po tych procesach obrzydliwie, zostaje poddane "przesmakowaniu" sztucznymi smakami. Dodatkowo, ponieważ jest dziwnie różowe, zostaje zabarwione sztucznymi barwnikami.

Ale hej, koniec końców - smakuje... :lodowka:

Btw to nie hejt na maka, ino znaleziona ciekawostka :D

Smacznego :szczerbaty:

Ant1984

2012-01-17, 21:27
Kiedyś gdzieś usłyszałem coś , że pewna kobieta podała do sądu McDonalda o odszkodowanie, bo zatruła się mięsem z hamburgera. Firma obroniła się tym, że w ich hamburgerze nie ma mięsa. I firma wygrała.

viktorx

2012-01-17, 23:02
@Mateusz_stg

Naprawdę, jesteś tak chytry, że aż zazdroszczę.

Szczypior69

2012-01-17, 23:30
k***a jadłem to dzisiaj :/

BolszewikZSRR

2012-01-18, 09:13
Boże a Ty widzisz i nie grzmisz! Brednie jakieś wciskają na tym Sadisticu. Jako student technologi żywności pragnę zauważyć że tak jest to tak zwany MMOM czyli mięso oddzielone mechanicznie lecz nie są to całe kurczaki mielone! fakt znajduje się tam mięso, skórki, chrząstki, niekiedy szpik ale nigdy jakieś dzióbki etc.
Ja pie**ole skąd bierze się taka pseudo naukowa hołota? Gdzie się k***a lęgną tacy ludzie... W Macu wcale nie najgorsze jest mięso z kurczaka :] tam wszystko jest średnio jakościowo i przez to dodają taki ostry sos do wszystkiego żeby zabić smak :)

~PowerBoBass

2012-01-18, 13:02
BolszewikZSRR napisał/a:

przez to dodają taki ostry sos do wszystkiego żeby zabić smak



Ostry sos powiadasz, dla zabicia smaku? To ja muszę się zastanowić nad spożywaniem czegokolwiek w KFC, nie w McDonalds ;-)

Kakutniaczek

2012-01-18, 18:31
BongMan napisał/a:


Srości, sróbki, sroczy, sręczności, srałość srurczaka! Brednie wyssane z palca (chociaż mogłaś też wyssać z innej części ciała). Już nie przesadzaj. Mięso z kurczaka zmielone i doprawione jakimś gównem - tak. Ale za ch*ja dzwona nie uwierzę, że mielą je w całości. Gdyby tak było to pierwsza inspekcja i McDonalds się zamyka. PS: Oczywiście nie twierdzę, że McDonalds jest zdrowy i bynajmniej tam nie jadam, ale wk***ia mnie to wyolbrzymianie i przeinaczanie. Niedługo jakiś pojeb powie, że w McDonalds podają gówno jako kurczaka.



Proszę :

Cytat
Japończycy rozpoczynają produkcję mięsa z ludzkiego kału. Skusisz się?

Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni znani są ze swojego ekscentryzmu. To właśnie tam powstają najdziwniejsze filmy, najbardziej absurdalne reklamy, a naukowcy wpadają na najbardziej osobliwe pomysły. Pomimo tego, że wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, iż Japonia to kraj ludzi ze specyficznym podejściem do życia, to jego mieszkańcy wciąż nie przestają zaskakiwać. Najnowszy pomysł japońskich uczonych może natomiast odebrać wielu osobom apetyt na kolejne posiłki przez resztę dnia. Profesor jednego z tamtejszych laboratoriów opracował bowiem recepturę na produkcję sztucznego mięsa. Nie byłoby w tym nic dziwnego - wszak nad metodami produkcji syntetycznego mięsa pracuje obecnie wielu naukowców - gdyby nie fakt, że ów uczony zamierza do jego wytwarzania wykorzystywać ludzkie odchody.
Prof. Mitsuyuki Ikeda jest święcie przekonany, że jego innowacja zrewolucjonizuje wkrótce światowy rynek produkcji mięsa. Nie dość, że postulowana przez niego koncepcja jest humanitarna, to pozwala w dodatku na zagospodarowanie w procesie produkcji tego, czego każdy kraj ma w nadmiarze - ludzkich odchodów. Zdaniem Ikedy, obranie takiej ścieżki pozwoli w niedalekiej przyszłości wyeliminować problem głodu w wielu zakątkach świata.

Przeprowadzone przez japońskiego naukowca ekspertyzy wykazały, że w odchodach, które przetwarzane są z zakładach oczyszczania ścieków znajduje się mnóstwo komponentów niezbędnych człowiekowi na co dzień.

Sztuczne mięso wyprodukowane na bazie ludzkiego kału przeszło już pierwsze testy. Zdaniem degustatorów, smakuje ono jak wołowina. Efekt taki udało się uzyskać prawdopodobnie dzięki dodaniu do niego soi - poinformował serwis inhabitat.com. Badania laboratoryjne wykazały, że mięso wyprodukowane z łajna zawiera 63 procent białka, 25 procent węglowodanów, 3 procent tłuszczu i 9 procent minerałów.

Naukowiec przypomniał, że zawarte w odchodach białko powstaje dzięki działalności bakterii znajdujących się w kale. W trakcie procesu produkcji sztucznego mięsa, mikroorganizmy te są zabijane dzięki obróbce cieplnej.

Pomysł produkcji mięsa z ludzkiego kału narodził się dość oryginalnie. Zaczęło się od tego, że władze miejskiego przedsiębiorstwa odprowadzania ścieków w Tokio, nie mogąc sobie poradzić z utylizacją coraz większych ilości nieczystości, zwróciły się do prof. Ikedy z laboratorium w Okayamie z prośbą o pomoc. Naukowiec szukając dobrego pomysłu uznał, że dobrym rozwiązaniem będzie dokładne przebadanie wartości odżywczych obrzydliwego szlamu.

Na razie wytwarzanie pożywienia z ekskrementów jest dziesięciokrotnie droższe, niż produkcja "klasycznego" mięsa. Kolejnym zadaniem, jakie stoi przed uczonymi, będzie ograniczenie kosztów jego produkcji. Potem trzeba będzie oczywiście jeszcze zadbać o efekt marketingowy. Prof. Ikeda wyznał, że zdaje sobie sprawę, iż obecnie niewiele osób skusiłoby się na kałowy stek.

Source : http://www.paranormalne.pl/topic/27248-japonczycy-rozpoczynaja-produkcje-miesa-z-ludzkiego-kalu/

Shane88

2012-01-18, 22:57
w rzeźni jest ciekawiej ;] :D

johnny boy

2012-01-19, 14:44
ciekawe czy którys z krzykaczy pracował w zakladzie mięsnym jakimś kiedys? otóz to co pisze autor posta jest bardzo mozliwe i realne pracowałem długi czas za granica w Hollandi w kilku masarniach i uwierzcie mi że po pracy tam dwa razy sie zastanowie zanim kupie jakis wyrób mięsny...w Polskich zakladach nie jest lepiej wcale

.:...........:.

2012-01-19, 14:48
Dawno w absurdach posta nie jebnąłem.

Cytat:

ciekawe czy którys z krzykaczy pracował w zakladzie mięsnym jakimś kiedys?



Krzychu i Jacek pracowali, wiele tat, w zakładzie u ojca. Opowiadali dużo o tym podczas spożywania piwa.

P@...........@C

2012-05-10, 13:53

lofix1

2012-05-12, 06:05
Kakutniaczek napisał/a:



Proszę :

Zdaniem Ikedy, obranie takiej ścieżki pozwoli w niedalekiej przyszłości wyeliminować problem głodu w wielu zakątkach świata.



k***a ja pie**olę, kino w ch*j :)
jakby w afryka mało gówna chodziło, to jeszcze będą ich tym karmić
w ramach pomocy :amused: