18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Zupka chińska

xxxtomuusssxxx • 2015-05-28, 18:29
Smacznego! ;)




warto się zastanowić przed zjedzeniem, czy warto to jeść..
oglądać od 1:20 ;)

ala963

2015-05-28, 19:50
rai87 napisał/a:



Faktycznie, zgadza się, aczkolwiek rozkład trifosforanu pentasodowego wydziela duże ilości tlenu, które pomagają potasowi spalać się w tak intensywny sposób i to na niego bym stawiał


Ale nie masz tam nigdzie potasu elementarnego, może być co najwyżej tlenek. K2CO3 po podgrzaniu rozkłada się do K2O+CO2, w środowisku wilgotnym dając KOH. To nie miało prawa tak zadziałać jak na filmiku. Z tego wszystkiego prawdą jest tylko to,że te zupki nie są zdrowe. Z resztą jedna zupka pokrywa przeciętnie połowę zapotrzebowania dobowego organizmu na sód.

~Velture

2015-05-28, 20:23
Cytat:

Wódka też się pali, a żłopiemy ją z przyjemnością.


Podpal mi wódkę to przyjadę ci wręczyć osobiście kratę wódki. Tylko wódkę a nie spirytus. Za podpalenie wina płacę podwójnie a za piwa poczwórnie.

Głąb....

Yoka_Brotherrr

2015-05-28, 20:27
no i ch*j i tak jest smaczna i dobra na kacyka :)

rai87

2015-05-28, 20:29
Velture napisał/a:


Podpal mi wódkę to przyjadę ci wręczyć osobiście kratę wódki. Tylko wódkę a nie spirytus. Za podpalenie wina płacę podwójnie a za piwa poczwórnie.

Głąb....



Dotrzymasz słowa? Podpale Ci i wódkę, wino i piwo bez sztuczek. Dawaj, będą 84 flaszki wódki. Warto podgrzewać i zbierać pary etanolu by to wygrać. Dawaj, wchodzisz?

ps. oczywiście zakładamy, że alkohol się nie pali, a jego opary

Bartas700

2015-05-28, 21:09
Tłuszcz się pali gimbusy....

BarbraStyle

2015-05-28, 21:12
To jest normalny makaron jak jakaś lubella, bardziej obawiałbym się o ten proszek.

thewhitestar

2015-05-28, 21:14
rai87 napisał/a:

E 451 - trifosforan pentasodowy
E 500 - węglan sodu
E 501 - węglan potasu


Witaminy z rodziny E to jedyne jakie przyswaja mój organizm!

fannadil

2015-05-28, 21:19
a wiecie ze rozpylona maka tez się pali wręcz wybucha...

KARAKOL

2015-05-28, 21:48
przypominają się czasy jak się saletrę potasową z cukrem mieszało

BulletTime

2015-05-28, 22:01
Wódka się akurat nie pali. Zbyt niskie stężenie alkoholu.

Gluik

2015-05-28, 22:04
ciekawe czy byście byli tacy mądrz jakby wam wikipedie wyłączyć .....

noterscrut

2015-05-28, 22:36
Bartas700 napisał/a:

Tłuszcz się pali gimbusy....



Gratulacje debilu, szkoda, że ty nie posiadasz wiedzy z chemii nawet na tym gimbazialnym poziomie. Choć zapewne nie tylko z chemii...

Karolian

2015-05-28, 23:00
Smutas napisał/a:

I czego to ma dowodzić? Wódka też się pali, a żłopiemy ją z przyjemnością.


Pewnie chodziło koledze o to, że alkohol się pali. Taka standardowa 40% wódka się nie pali. Przyjmuje się, że alkohol zaczyna się palić od stężenia 50% dlatego też większość wódek, ze względów bezpieczeństwa nie ma więcej niż 50%. Wyobraźcie sobie gdyby w barach polewali spirytus :) . Gostek pali papierocha, a następnie wychyla kielona spirytu-piękny materiał na harda.
Pozdrawiam :wodka: 8-)

NeverWalkAlone

2015-05-28, 23:02
Najgorsze chemiczne gówno jakie tylko istnieje. Dobrze że nie jem tego od kilku lat :)

rai87

2015-05-28, 23:33
jeżeli można to nie stawiajcie mi piwek, należą się one @ala963, wielokrotnie ten użyszkodnik sprowadził mnie na dobry tor. Dziękuję