18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Szczury w zbożu

phrontch • 2018-03-27, 03:05
Taki transport zboża dostarczyła brazylijska ciężarówka




Pytanie do znawców: czy takie zboże da się jeszcze jakoś wykorzystać?

Halman

2018-03-27, 04:30
phrontch napisał/a:



Pytanie do znawców: czy takie zboże da się jeszcze jakoś wykorzystać?



oczywiście, komercyjna nazwa takiej żywności to halal

tarcer123

2018-03-27, 05:23
Up albo parówki czy tym poodbne produkty.

Aikawa

2018-03-27, 06:18
Sprzedadzą z wyższą ceną jako wysoko białkowe

mayko

2018-03-27, 06:58
Zmartwie Was. Codziennie wpieprzacie chleb z takiej mąki w czystej idealnej katolickiej Polsce. Zdarzają się też węże, żaby, nornice, krety :mrgreen:

~Beny

2018-03-27, 07:22
mayko napisał/a:

Zdarzają się też węże, żaby, nornice, krety :mrgreen:



Albo gołębie


ppatryk333

2018-03-27, 07:58
Po każdym zbożu chodzą myszy szczury kuny itp. Nawet po tym zbożu konsumpcyjnym; )

Noside

2018-03-27, 08:06
Jak było zboże z gołąbkami, to ładnie zeszło i bez zbędnego gadania. Szczur ziemny, czy latający.. co za różnica?

weryfikator4

2018-03-27, 08:11
Oczywiście, że takie zboże można wykorzystać. Na przykład jako karmę dla szczurów.

~Velture

2018-03-27, 08:20
HAL9000/2 napisał/a:


oczywiście, komercyjna nazwa takiej żywności to halal



Gratuluję :ok:

nowynick

2018-03-27, 08:34
mayko napisał/a:

Zmartwie Was. Codziennie wpieprzacie chleb z takiej mąki w czystej idealnej katolickiej Polsce. Zdarzają się też węże, żaby, nornice, krety :mrgreen:



ptaki, myszy, owady (tych ostatnich niemal w każdej partii). Natomiast sam proces pozyskiwania mąki z wewnątrz ziarna jest już dość sterylny, kontakt z takimi łupinami (oczyszczonymi zresztą) mają tylko wielbiciele pełnoziarnistych.

HAL9000/2 napisał/a:



oczywiście, komercyjna nazwa takiej żywności to halal



mistrz k***a :D

maciuch2

2018-03-27, 08:45
Szczur da Silva

zwierzak30

2018-03-27, 10:01
- Panie,w młynie wszystko zginie. :)

omgłomatkobosko

2018-03-27, 11:02
"Pytanie do znawców: czy takie zboże da się jeszcze jakoś wykorzystać?"


Biancaaaa

2018-03-27, 12:44
Po usunięciu wszystkich odpadków, warstw otręb ,składników odżywczych, mąka jest bielona, konserwowana dwutlenkiem chloru.,kredą, ałunem i węglanem amonu, aby wyglądała bardziej atrakcyjnie dla konsumenta. Środek zapobiegajacy zasoleniu zwany monooleinian dodaje się w końcowym etapie.Czasem dodaje się Bromian potasu . Jest to bardzo silny utleniacz. Z takiej mieszanki otrzymujemy gotowy produkt zwany mąką. Mąka to naturalny środek owadobójczy, więc jak już wpieprzamy takie chemiczne gówno to naprawdę mała różnica co tam wpadnie