Ależ barwniki są dodawane do mięsa właśnie po to, żeby zachęcająco wyglądało na półeczce. Ślinianki zaczynają działać, myślimy sobie "ojojoj, ale świeżutkie mięsko" i hopla w koszyk. Oczywiście są tam jeszcze wzmaczniacze smaku, sól i kilka innych rzeczy.
Sz...........jk
2013-03-13, 15:11
@norbi7631
Jem to samo . Ja robie albo z wołowiną, albo z dziczyzną. Sama wieprzowa nie jest taka smaczna.
Kupilem ostatnio "białą kiełbase" własnie z sokołowa - wyplułem paskudztwo po jednym kęsie - jakis cholera żelatynowaty glut zamiast mięsa i nawet z własnej roboty chrzanem nie dało sie przełknąc
co za idiota... różowe jest bo jest solone fabrycznie + dodatek azotanow i fosforanow. a odnosnie kaspicyny to znowu debil nie wie co mowi, jest to zwiazek odpowiedzialny za ostry smak.