18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Świniobicie

by...........ki • 2013-02-06, 23:34

Powiedzmy, że akacja zaczyna się od 1:14 do 2:34 dalej jakies pierdoły.
Ten lepszy>>

Normalnka na wsi. Jak regulamin pozwoli wrzucę coś swojego od "początku" do "końca". :psycho:

dawid1333

2013-02-08, 21:35
^up
A lubisz mieć włosy między zębami?

set11

2013-02-08, 21:48
świniobicie na wsi?? Tu masz jakąś rzeźnie. U mnie na wsi to wygląda tak:
-kosa w szyje (czasami krwawiąca świnia ucieka aż się wykrwawi jak sie nożem dobrze nie trafi)
-opalanie palnikiem
-skrobanie tych wszystkich włosów nożem
-powieszenie
-wyjęcie wnętrzności
-podzielenie świniaka na pół żeby łatwiej było go zanieść do miejsca podzielenia go na kawałki
Dziekuje

mAngel

2013-02-08, 22:10
ale smęcicie , toż to esencja sadisticia ! miód dla oczu !

Bordello

2013-02-08, 22:11
@byaki to wrzuć na harda ten własny materiał. A za filmik dzięki, bo jako żem miasta to i brak doświadczeń ze wsi.

banshee

2013-02-08, 22:22
Tak się zastanawiam po ch*j takie filmy? Ani to fajne, ani ciekawe, ani pouczające. Generalnie wypie**alaj na wiocha.pl z tym.

zonk

2013-02-08, 22:22
Jakie kaszanki ? To są krupnioki gorole !

Kapral Poproszek

2013-02-08, 22:23
Jak to mówią fani fejsbuka "Lubię to!". Osobiście wolę jak się świniaka wrzątkiem oparza i zedrze wierzchni naskórek. Boczki wędzone, parzone, pasztetowa, kaszanka w grubym foliowym flaku, którą można kroić w talarki i jeść na zimno, salceson, kiełbasa ehh uroki dzieciństwa.

minusator

2013-02-08, 22:30
Ile wychodzi zarobku na takim przeciętnym świniobiciu???Wie ktoś Dochodowy interes?

Kapral Poproszek

2013-02-08, 22:41
@minusator żyd detected :P
Liczyć musisz mniej więcej w ten sposób, że 4,3pln za kilogram żywego świniaka z tego bierzesz od 20 - 30 % strączki, czyli kichów, które się wyrzuca :P
Przeciętna, przecięta świnia :P to około 100 - 110 kg ( 120 - 150 kg żywca), gaża dla masaża w zależności od regionu od 120 - 200 pln, dodatkowe składniki, przyprawy, jelita, worki na niektóre wyroby około 100. Czyli w teorii kilogram mięsa wyjdzie między 7 - 8 pln. Zarobić na tym się może i da ale kokosów nie będzie :P

skinskin

2013-02-08, 22:49
aj waj- mimo, ze swinka- po zydowski sporzadzona- zwierzak zyje jak sie z niego krew spuszcza.

Gwiazdormma

2013-02-09, 00:08
ładnie matke załatwiłeś

by...........ki

2013-02-09, 02:06
Cytat:

-kosa w szyje (czasami krwawiąca świnia ucieka aż się wykrwawi jak sie nożem dobrze nie trafi)


Może i zwierze, ale też zasługuje na godną śmierć wiec polecam ogłuszenie. Sposób prosty: łapiesz świnie za przednie nogi sznurkami 2 osoby niech ciągną, świnia instynktownie zawsze będzie szła do tyłu a wtedy osoba z tyłu uderza jednorazowo obuchem siekiery w głowę i po sprawie. To że świnia ucieka biegając tu i tam krwawiąc to świnia niedotleniona a jak to się przekłada na jakość mięsa poczytaj w internecie.
Cytat:

@minusator żyd detected
Liczyć musisz mniej więcej w ten sposób, że 4,3pln za kilogram żywego świniaka z tego bierzesz od 20 - 30 % strączki, czyli kichów, które się wyrzuca
Przeciętna, przecięta świnia to około 100 - 110 kg ( 120 - 150 kg żywca), gaża dla masaża w zależności od regionu od 120 - 200 pln, dodatkowe składniki, przyprawy, jelita, worki na niektóre wyroby około 100. Czyli w teorii kilogram mięsa wyjdzie między 7 - 8 pln. Zarobić na tym się może i da ale kokosów nie będzie


Od całości odejmij koszt utrzymania oraz wyżywienia świni przez okres od zakupu prosiaka do jej dni sądu. czyli spokojnie -60-110%^ zależne od rożnych czynników takich jak to czy posiadasz własną karmę, jakie mięso chcesz otrzymać itp itd. Hodowla w celach zarobkowych opłaca się powyżej 10-15 sztuk też zależnie od tego ile chcesz zarobić i/lub w jakich celach trzymasz świnię.
Takie mądre rzeczy piszę a wybrałem informatykę...
Cytat:


Sz...........jk

2013-02-09, 09:59
@SQT

Jakie krupnioki? To są kaszanki rylu!

Znam gościa co robi przepyszne wyroby. Za zabicie, poćwiartowanie, zrobienie salcesonu, kaszanki i kiełbasy bierze 120zł plus 30zł na flaki. Już nie raz chciałem mu dorzucić troche więcej kasy, ale zawsze odmawiał. 2 lata temu brał 70zł... Oczywiście kasze i przyprawy kupuje się we własnym zakresie. Szynki, boczki i słonine sam wędzę.

Swoją drogą, do kiełbasy dorzucajcie albo wołowiny, albo dziczyzny, dużo lepszy smak ;) .

czub1789

2013-02-09, 12:07
Świeżynka mmm pycha i wódka pod wyroby to jest to