18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Sierściuch na rowerze

klema • 2012-10-23, 20:03
Kotów nie lubię, ale koleś wąsik ma wyk***isty .... :amused:


Dziadek

2012-10-23, 23:53
Ten wąsik to jego kamuflaż przed rozpoznaniem go na ulicy po tym filmie :D

tigerqaz

2012-10-24, 00:12
Tyle filmików a kot ciągle mały...

Hasak

2012-10-24, 00:41
Jak trzeba być zj***nym, żeby na sadolu wystawić piwo pedrylowi z wąsikiem który jeżdżąc po metropolii kameruje ramię na którym siedzi kot. Jedno i to samo, pedalskie nasienie, przez 4 minuty.
Nie rozumiem... :samoboj:

SILVERSKI

2012-10-24, 09:02
chciałbym zobaczyć plecy tego gościa...

slowak

2012-10-24, 12:06
ja to bym sie bał, że zgubię tego kotka:<

wik19740

2012-10-24, 21:08
Gość jeździ sobie z kotem po Philadelphi i pierdzieli wszystko.

oumn

2012-10-25, 18:18
pierwszy kot ktoy ma wladce a nie wladze :D

Pfciuki

2013-04-02, 01:35
Leniwy kot, który woli podróżować na kimś.


MrKinggston

2013-04-02, 02:10
Leniwi ludzie też wolą podróżować na koniu a gdyby to było legalne to podróżowaliby na murzynach.

lukas3142

2013-04-02, 02:16
Budyń, to nie tylko przepyszny deser, ale także składnik wielu przepisów na słodkości: placków z owocami i budyniem, a także ciast z kremem budyniowym. Nie można wyobrazić sobie tortu, ptysiów, napoleonek czy karpatki bez masy budyniowej.
Krem budyniowy do tortów:
2 budynie
niecałe
½ szkl. cukru pudru, jeśli budyń jest bez cukru
2 łyżki mąki pszennej
¾ l mleka (mniej niż jest to w przepisie)
1-2 kostki masła
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając mąkę pszenną, studzimy. Masło z cukrem pudrem ucieramy na pulchną masę, stopniowo dodajemy zimny budyń. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać do niej 1 łyżkę mleka.
Inne kremy do tortów:
krówkowy – 1 opakowanie masy kajmakowej
malinowy – ½ szkl. zmiksowanym malin
ananasowy – mleko na budyń miesza się z sokiem ananasowym pół na pół i dodaje do masy kawałki ananasów
czekoladowy – tabliczka roztopionej czekolady
Dodatki zawsze dodajemy na końcu. Takim kremem możemy także przekładać babeczki.
Krem budyniowy do ptysi:
1 l mleka
½ szkl. cukru kryształu
cukier waniliowy
½ kostki masła
2 budynie waniliowe
1 żółtko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować dodając pół kostki masła, cukier kryształ i waniliowy. W pozostałym mleku rozrobić budynie, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz żółtko. Masę wlać na wrzące mleko, mieszać do zgęstnienia i ostudzić. Tak przygotowanym kremem przekładamy gotowe ptysie.
Krem do karpatki:
1,5 l mleka
17-20 dag mąki ziemniaczanej
2 cukry waniliowe
8 żółtek
10-15 dag cukru
¾ szkl. śmietanki kremówki
2 opakowania usztywniacza do śmietany
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i szklankę mleka, dobrze mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy masę jajeczną i ciągle mieszając, podgrzewamy przez 1 min. Zestawiamy z ognia i całkowicie studzimy. Śmietankę ubijamy z usztywniaczem i mieszamy z zimną masą budyniową. Gotową masą przekładamy placki.
Masa do napoleonki:
1 l mleka
¾ szkl. cukru
200 g masła
4 żółtka
2 cukry waniliowe
1 szkl. maki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 szkl. mleka zagotowujemy z masłem i cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy obie mąki, cukier i żółtka, dokładnie mieszamy i wlewamy na gotujące się mleko, mieszamy.

kaelem

2013-04-02, 04:09
0:45 - prawdziwy kocur, zważka na psy

90luckypl

2013-04-02, 07:23
ale koleś ma koperkowy śmieszny "wonsik"

Dziamian

2013-04-02, 09:46
pies ma właściciela a kot ma sługę :amused: i to się w życiu sprawdza :p

lofix1

2013-04-02, 10:33
mógłby mu założyć jakiś kask

Gogul

2013-04-02, 11:53
ale typ ma wyj***ny wąsik :D