@Jangcy o to przepis na leczo z cukinią:
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
kiełbasa
papryka czerwona 1 duża
cukinia 2 małe szt
pomidory 3 szt
sól
pieprz
suszona bazylia
słodka papryka
musztarda
2 małe cebule kroimy w półplasterki, 2 ząbki czosnku drobno siekamy, cienką kiełbasę (np. śląską lub zwyczajną) kroimy w kostkę, 1 dużą paprykę czerwoną kroimy w paseczki, 2 małe cukinie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, 3 pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę (lekko solimy, wtedy cebula szybko puści sok i odda swój smak), chwilę podsmażamy i dodajemy czosnek - moment smażymy i kolejno wrzucamy następne składniki, każdy z nich przez chwilę podsmażając: kiełbasę, czerwoną paprykę, cukinię i na końcu pomidory, które puszczą smaczny sos. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, suszoną bazylią, czerwoną słodką papryką i łyżeczką musztardy