18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Koleś ma problem ze ślimakami

Siwy5 • 2013-03-17, 18:44
Pewni hamerykanie mają drobny problem ze ślimakami w ogrodzie















:ok***a:

Sz...........an

2013-03-17, 23:11
Niech posolą sobie ogród ;)

proXe

2013-03-17, 23:33
W USA nawet ślimaki żrą w fastfoodach?

Sin_69

2013-03-18, 04:23
wyglądają jak klocek z rogami...

squallaz

2013-03-18, 06:30
Też miałem takie w domu jak mieszkałem w ch*jowym skansenie. Te mendy wychodziły w nocy a rano o ich obecności świadczyły ślady na podłodze.

~Beniu_Beniu

2013-03-18, 10:13
Pomrów Wielki - ślimak bez chaty

DiesIrae

2013-03-18, 10:44
Jak po trzepaniu wytrze ch*ja w firankę może zgonić na ślimaka

jaro1

2013-03-18, 10:49
jak zrobiłeś to zdjęcie przecież aparat leży obok...przypuszczam że zrobiłeś zdjęcie i szybko aparat położyłeś, piwko za refleks

crazy

2013-03-18, 10:51
z cebulką i na patelnie:D

szafirowy

2013-03-18, 11:00
takich samych sk***ysynów widziałem w szwecji, hamburgery mają kompleks europy wszystko muszą ściągać jebańce

MrBercik91

2013-03-18, 11:07
Jako sadystyczną ciekawostkę dodam, że u pomrowów występuje zjawisko kanibalizmu.

Bacutil

2013-03-18, 12:01
Ślimaki przez dwie doby trzymamy zamknięte w koszyku (dieta).
Ślimaki myjemy pod bieżącą wodą po czym wrzucamy do miski z roztworem wody,soli i octu na 1godz(muszą się wyśluzować).
Ponownie ślimaki myjemy z pozostałego śluzu i wrzucamy na wrzątek, gotujemy 1godz.
Po ugotowaniu ślimaki odcedzamy i lekko studzimy. Następnie mały widelczykiem wyciągamy ślimaki z muszelek (są już martwe) muszelki gotujemy raz jeszcze przez 0,5godz. Oddzielamy tzw. nogę od wnętrzności w miejscu połączenia,nożem. Wnętrzności wyrzucamy, nóżki wrzucamy do wywaru (2litry wody,0,5l wina,warzywa związane w pęczek, listki laurowe, zioła prowansalskie, kucharka) i gotujemy 1,5godz na małym ogniu. W tym czasie sporządzamy masło czosnkowe: miękkie masło mieszamy z rozgniecionymi ząbkami czosnku, posiekaną natką, solą i pieprzem. Wygotowane muszle studzimy, nóżki odcedzamy, przygotowujemy blachę. Bierzemy muszlę, wlewamy do niej kilka kropli wina (świeżego), wsadzamy ślimaczka lub dwa i otwór zalepiamy masłem czosnkowym. Układamy otworami do góry na blaszkę i wstawiamy przykryte folią aluminiową do piekarnika (temp.200st.) na 45 minut. Uwaga przy serwowaniu by nikt się nie poparzył, chwilkę odczekać. Drobna,egzotyczna przekąska na małe party lub większą imprezkę. Wiele osób które zaklinały się że nie ruszą ślimaków po spróbowaniu ich trzeba odganiać od półmiska!. Bardzo pracochłonne i czasochłonne ale naprawdę warto zaskoczyć znajomych. SMACZNEGO!!

Irenvelle

2013-03-18, 12:17
Niech wpusci pod dach japonki i po problemie.