Metody znakowania i kolczykowania bydła obowiązujące w UE i na świecie:
- wypalanie lub wymrażanie znaków na ciele – stosowane głównie w stadach bydła mięsnego w Ameryce Północnej, Brazylii i Argentynie. Wypalanie jest jednak bolesne i mało trwałe do odczytania (źle wypalony znak zostaje słabo widoczny), za to na zawsze oszpeca i uszkadza skórę. Wymrażanie znakowania bydła wywołuje zmianę pigmentu sierści w tym miejscu na biały, lecz również nie jest to trwała, za to bolesna metoda. Przez wypalanie cyfr próbowano też znakować rogi, lecz pojawienie się mięsnych ras bezrogich i zabiegi dekornizacji w stadach mlecznych wyeliminowały celowość tego pomysłu
Twardy sk***ysyn bo znieczulony browarem.
a dlaczemu krzyż a nie chiński cytat: 如果人不照顧自己,天地將毀滅他。 讓每個人照顧自己,邪惡的靈魂就跑開了。?
|a długie i trudno wydziarać. Lepsze są jak w Polsce, krótkie chińskie wyrazy wytatuowane u Karyny, np
Twardy sk***ysyn
gdzies kiedys slyszalem ze przy ogromnej temperaturze to niby nie czuc za bardzo bo to jest zbyt duzy szok dla receptorow.
Chciałbym zobaczyć jak wsadzają coś takiego w dupę komuś. W Brazylii np. Fajna była akcja jak pies zjadał genitalia typa ciekawe co fajniejsze. Muszę wam powiedzieć że strasznie się skułem, chyba zaraz pobawię się lewą ręką, ale tylko troszkę. Na pewno Pan Bóg wybaczy.