18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Ukraina 2022 TEMAT ZBIORCZY - TYLKO ZDJĘCIA I FILMY

~Angel • 2022-02-25, 12:31
28.06.2022

ZASADY PANUJĄCE W TYM TEMACIE:
- BEZWZGLĘDNY ZAKAZ ZWRACANIA SIĘ DO INNYCH UŻYTKOWNIKÓW ORAZ KOMENTOWANIA INNYCH POSTÓW. MASZ COŚ DO POWIEDZENIA INNEMU UŻYTKOWNIKOWI T PRZEKAŻ MU TO W WIADOMOŚCI PRYWATNEJ.
- NIE PISZEMY W POSTACH RAD, PRZEMYŚLEŃ PRÓŚB I SWOICH ŻALI
- WRZUCAMY MATERIAŁY BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANE Z DZIAŁANIAMI MILITARNYMI NA UKRAINIE - ŻADNYCH ANALIZ, POGADANEK Z YT, ARTYKUŁÓW Z PORTALI INFORMACYJNYCH, MEMÓW, ŚMIESZNYCH OBRAZKÓW ITD.
- WRZUCANE MATERIAŁY DOBRZE ABY MIAŁY OPIS SYTUACJI - MIEJCE AKCJI ITD. ORAZ LINK ŻRÓDŁOWY (NIE JEST TO KONIECZNE ALE MILE WIDZIANE)
- POSTY ZAWIERAJĄCE W/W MATERIAŁ ORAZ ZAWIERAJĄCE KOMENTARZ DO INNEGO MATERIAŁU CZY ZWROT DO USERA RÓWNIEŻ BĘDĄ USUWANE A ICH AUTORZY ORZYMAJĄ BANA.
- WIDZISZ MATERIAŁ PROPAGANDOWY CZY TO STRONY UKRAIŃSKIEJ CZY ROSYJSKIEJ MOŻESZ GO SPROSTOWAĆ TAK JAK BYŁO TO WCZEŚNIEJ UŻYWAJĄC TAGU MOD

SPROSTOWANIE MA ZAWIERAĆ INFORMACJE ORAZ LINK ŻRÓDŁOWY - TAKI POST ZOSTANIE DODANY DO TEGO MATERIAŁU

- AUTORZY POSTÓW NIEZGODNYCH Z W/W ZASADAMI OTRZYMAJA BANA .

PROPAGANDA TO ELEMENT WOJNY INFORMACYJNEJ I KAŻDA ZE STRON WIELOKROTNIE UDOWODNIŁA ŻE ROBI TO DOSKONALE. ZAPEWNE CZĘŚC MATERIAŁÓW ZAMIESZCZANYCH PRZEZ RÓŻNYCH UŻYTKOWNIKÓW MOŻE MIEĆ CHARAKTER DEZINFORMACYJNY - MY NIE JESTEŚMY W STANIE WERYFIKOWAC KAŻDEGO MATERIAŁU KTÓRY JEST ZAMIESZCZANY W TYM TEMACIE WIEC JAK WIDZICIE TEGO TYPU MATERIAŁY TO ZAMIAST WYPISYWAC SWOJE MĄDROŚCI TO POŚWIĘĆCIE TEN CZAS NA PORZĄDNE SPROSTOWNIE.
AUTORZY WRZUCAJĄCY UDOWODNIONĄ PROPAGANDĘ ZOSTANA POZBAWIENI MOŻLIWOŚCI PISANIA KOMENTARZY

spoiler

~tedwaha

2022-10-03, 10:59
Mocny filmik na dobry początek dnia, 93-cia bez litości dla orków

Rozj***ne orki razem z łupami gdzieś na drodze koło Lymana

Polski akcent

Tutaj następny film z tym Polakiem, szeroko rozpowszechniany przez kanały rosyjskie jako dowód ze to nie ukraincy tylko cały zachód walczy na ukrainie.
ruska narracja napisał/a:

Materiał z drugiej strony od zagranicznych najemników.

Obowiązkowa pozycja dla tych, którzy wciąż wątpią, że cały zjednoczony Zachód walczy przeciwko nam. Oddzielnie zauważamy, że jedyną rzeczą, której herby uczyły obcokrajowców, jest przeklinanie po rosyjsku. Taka jest wymiana kulturowa.

O wiele bardziej przydałoby się nauczyć podstawowych ukraińskich kwestii: „Jestem kucharzem, do nikogo nie strzelałem, wyszedłem na front pod groźbą więzienia”.

Przechwycony w pełni załadowany TOS-1 „Solntsepyok”. Miejsce i data nieznana, ale prawdopodobnie pochodzi z jednej z ostatnich kontrofensyw.

Ten kot wygląda jakby miał osobiście dopaść Putina, a reszta tylko dba o żarcie i transport.

Wczorajsze zestrzelenie K-52 aligator

Wydanie Guardiana pokazało szczątki rosyjskiego konwoju, który próbował opuścić Liman

Kriski

2022-10-03, 11:00
tedwaha napisał/a:

Cytat:

Mocny filmik na dobry początek dnia, 93-cia bez litości dla orków

spoiler

coś jak to?

~tedwaha

2022-10-03, 11:34
Macie onuce te wasze spokojne dzielnice mieszkalne Doniecka

Cytat:

MLRS Grad strzela z dzielnicy mieszkalnej tymczasowo okupowanego miasta Donieck.
W ten sposób orki chowają się za spokojnymi mieszkańcami, narażając ich na ogień kontrbateryjny

ruska propaganda napisał/a:

Ramzan Kadyrow ogłosił rychłe wysłanie swoich trzech synów do strefy specjalnej operacji wojskowej.

„Wnuki pierwszego prezydenta Czeczeńskiej Republiki Bohatera Rosji Achmata-Khadzhiego Kadyrowa Achmata, Eli i Adama mają odpowiednio 16, 15 i 14 lat, ale ich szkolenie wojskowe rozpoczęło się dawno temu, prawie od najmłodszych lat. Nie wystarczy tylko umieć strzelać.Akhmat, jego umiejętności, Eli i Adam są gotowi do użycia w strefie specjalnej operacji wojskowej i nie żartuję.Czas pokazać się w prawdziwej walce, a ja tylko witaj ich pragnienie. Wkrótce pójdą na linię frontu i znajdą się na najtrudniejszych odcinkach linii kontaktu.”

dupppppp

2022-10-03, 15:43
rosjanie swoje :evil: , a twarde dane swoje ;-)

Prawdopodobnie zajętego terenu jest jeszcze więcej, ale mapa jeszcze nie zaktualizowana do końca 8-)

Krak

2022-10-03, 16:49
WaszPan8 napisał/a:

Pęknięty krabik.

Ukraińscy żołnierze udostępnili w mediach społecznościowych zdjęcie, na którym widać polską armatohaubicę AHS Krab z urwaną lufą leżącą kilka metrów od pojazdu. Do awarii doszło w trakcie wystrzału, prawdopodobnie na skutek albo bardzo intensywnej pracy sprzętu, lub w wyniku niedopatrzenia techników, którzy nie wymienili lufy na czas.
Sam pojazd oraz jego wyposażenie, w tym przyrządy celownicze wydają się być całe, dzięki czemu naprawa uszkodzeń powinna być prosta.
Możliwe, że w tym przypadku doszło do pomyłki techników, którzy zwyczajnie nie zauważyli, że lufa przekroczyła maksymalną liczbę dozwolonych wystrzałów, ale jest też inne wyjaśnienie. Starcia na wschodzie i południu Ukrainy toczą się z taką intensywnością, że zwyczajnie nie ma czasu na wymianę lufy, szczególnie w warunkach polowych, z dala od ukraińskich baz naprawczych.
Zdarza się, że wadliwy pocisk eksploduje w trakcie wystrzału, przez co lufa zostaje odstrzelona. Trudno orzec, co spowodowało uszkodzenia w tym konkretnym przypadku.

dupppppp

2022-10-03, 17:00
Z dużym prawdopodobieństwem dochodzi do taktycznego przegrupowania, jak widać okręg charkowski został przegrupowany tym razem. Możliwe, że dziś/jutro uzyskamy informację ze strony ukraińskiej o przegrupowaniu sił rosyjskich.

~tedwaha

2022-10-03, 17:51
Orki pedały obserwowane z drona :D Ciekawe czy ciągnący dostał szczękościsku ze strachu xD
Cytat:

ruZian pmc vagner group near to Luhansk region cleans a comrade “bayonet”

Ukrainki snajper nocą, odległość 550m

Infiniti09

2022-10-03, 18:19
wyzwalanie regionu Charkowskiego z ruSSian (homoseksualistów - jak widać w poście Tedwaha, swoją drogą ch*jowa śmierć, ciekawe czy doszedł :mrgreen: )

dormin1313

2022-10-03, 18:20
Pozdrawiam wszystkie ruskie ściery
Wypie*dalać z Ukrainy
W sumie to w ogóle wypie*dalać

Z mapy

Infiniti09

2022-10-03, 18:30
duplkaty skasowane

w Mariupolu też jakoś ogniście, oj coś się nie wiedzie ruSSjanom

~tedwaha

2022-10-03, 20:51
dormin1313 napisał/a:

Pozdrawiam wszystkie ruskie ściery
Wypie*dalać z Ukrainy
W sumie to w ogóle wypie*dalać
Z mapy

Dubel masz dwa posty wyzej

Znowu się leniuchy wylegują

Cytat:

About 800 of the newly mobilized are being kept in an open field near Omsk, told to light fires to keep warm. No tents, no support, garbage is everywhere

Wg opisu to ranny ork, jednak jeden z widzów dopatrzył się żółtej opaski na jego ramieniu, więc nie wiadomo tego na pewno, mundur wydawał mi się na rosyjski, jak by ktoś dotarł do jakiegoś miarodajnego opisu filmu prosił bym o wyjasnienie przełącznikiem [mod]
P.S. Gratulacje za czujność, jestem tylko człowiekiem, zawsze mogę się pomylić lub paść ofiarą dezinformacji :ok:

Cytat:

Trzech zmobilizowanych zginęło w ośrodku szkoleniowym Ministerstwa Obrony w Swierdłowsku

Ogłosił to deputowany do Dumy Państwowej Maksym Iwanow.

"Tak, potwierdzam, jest już trzech martwych. Jeden zmobilizowany zmarł w wyniku ataku serca, a drugi popełnił samobójstwo. Trzeci został spisany i odesłany do domu, gdzie natychmiast zmarł na marskość wątroby" - powiedział Iwanow.

Pieski, kotki, ptaszki i żuczki już były, ale to zwierzątko mnie rozj***ło
Ukraiński Wilk Bojowy xD

TVP w formie

rocknrolla85

2022-10-03, 21:23
Rozbita kolumna rosyjska, która uciekała z Lyman.

Kacapskie ścierwo.

Spotkanie NLAW z T-72.

Pierwsze sekundy po śmiertelnym ostrzale ludzi na drodze przez Rosjan.

BanujNasNieMichalka

2022-10-03, 21:36
[mod]
rocknrolla85 napisał/a:

Pierwsze sekundy po śmiertelnym ostrzale ludzi na drodze przez Rosjan.

Gdzie to było? Niestety wygląda mi to na ustawkę bo nie sa na drodze tylko na straganie lub placu auta ustawione w rzędzie jeden za drugim, no i wszyscy jadą w jedną stronę xd

Edit.
Wyjaśnione
Cytat:

Od: ~tedwaha Do: Rannhide
ostrzelany cywilny konwój w Zaporożu bodajże 3 albo dni temu

1bolek1

2022-10-03, 22:30
kilka tematów z dziś

nie trzeba tłumaczyć

to mi się szczególnie podoba, gdy onucom srutek każe kupić onuce i bandaże za własną kasę,
a Ukraińcy

dormin1313

2022-10-03, 22:40
X