Już odpowiadam. Odbyły się tam targi pracy tj. Kolumbii. Zorganizowane przez nasze MSZ z związkami pracodawców Polskich . Za PiS co to nikogo tu podobnież niewpuszczą. I proszę są ! Nawet w mojej mieścinie jest 9 Kolumbiczyków . Dodam że u mnie w opiece pracuje 27 urzędasów do obsługi ok.500 potrzebujących i niezaradnych życiowo . A miejscowa przetwórnia nie ma kogo zatrudnić . Więc Kolumbia na etaty. Tak pod rozwagę.
Kubańczyków paru poznałem. Wyluzowani kulturalni, pracujący. Zaryzykowałbym tezę, że gdyby Murzyni musieli pracować - to zniknęłoby z niemi 80% problemów.
Zaryzykuje zgode z teza "jakby pracowali to zniknąłbym problem" bo by mieli jakbutrzymac rodzinę itp itd i może by stali się odpowiedzialni. Jednak lepiej być dużym dzieckiem na garnuszku państwa niż dorosłym. Co do latynosow jeśli tak ok zwracam honor, jednak z moich doswiadczen (a było ich sporo łącznie z pracą, wakacjami ) wiem, że są tam ostre świry z nożami. Nie zapomnę pierwszego spotkania z kolumbijczykami... Zgadnij proszę co oferowali na dzień dobry? No koks, meksykańce? Kurde moi znajomi akurat jechali później wieczorem, część nas siedziała już na miejscu to krótko... Uniknęli cudem porwania dzięki jednemu loklsowi z pracy co jechal tez...
" bo by mieli jakbutrzymac rodzinę it
Wygląda na to, że to latynos nagrywa. Film zaczyna się już w trakcie bójki. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to nasze Sebki zaczepili tamtych i rozpoczęli całą awanturę. Niby po co by mieli nagrywać sami na siebie?
Za czasów PIS nawpuszczano ich setki tysięcy na wizy studenckie i pracownicze. Są tutaj legalnie.
Za czasów PIS nawpuszczano ich setki tysięcy na wizy studenckie i pracownicze. Są tutaj legalnie.
Ja z Lęborka, pracuje w Potęgowie, o co chodzi bo wieści nie dotarły do mnie?