18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Saudyjczycy się witają.

Bila • 2015-02-08, 17:33
Mózg rozj***ny.




Misiek_KRK

2015-02-08, 17:37
Podejrzewam że to próba generalna przed przyjęciem króla Emiratów Arabskich

fantastico

2015-02-08, 18:43
Nie wiem co napisać to podam składniki potrzebne do zrobienia pierniczków.

Składniki na około 55 pierniczków:

300 g mąki pszennej
100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
2 duże jajka
130 g cukru pudru
100 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego
100 g łagodnego miodu np. akacjowego
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżka kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej

TiReksio

2015-02-08, 19:05
up no zajebisty jesteś, nie mam pytań

ramzes12

2015-02-08, 23:03
Ciekawe ile taki zarabia "na rękę"?

oc...........an

2015-02-09, 15:57
fantastico, kopałbym ciebie po ryju za podanie składników bez przepisu.

Bila

2015-02-09, 16:39
Cytat:

Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić (można mikserem). Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki.

Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm (nie cieniej), podsypując je małą ilością mąki - tylko tyle, by ciasto nie kleiło się do stolnicy.

Wykrawać różne kształty pierniczków. Układać je na blaszce w niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Studzić na kratce. Dowolnie udekorować.Polewa lukrowa:
1 szklanka cukru pudru
2 - 3 łyżki wrzącej wody (lub soku z pomarańczy, rumu itp.)

Cukier puder przełożyć do miseczki, dodać wrzątku. Utrzeć grzbietem łyżki do otrzymania gładkiej polewy lukrowej. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty - dodać więcej wody, jeśli zbyt rzadki - więcej cukru pudru.
Osobiście nie próbowałam przepisu ale przy najbliższej okazji koniecznie wypróbuje ;)


koło_zamachowe

2015-02-09, 17:11
pierniczki sa ch*jowe lepiej zrobcie blok czekoladowy wystarczy nam tylko lodowka ;)

Składniki:

½ szklanki mleka
¾ szklanki cukru (oryginał: 1,5 szklanki)
4 łyżki kakao
250g masła, margaryny lub masła roślinnego (polecam masło)
2 szklanki mleka w proszku
ewentualnie kilka kropli aromatu waniliowego, migdałowego, rumowego albo pomarańczowego


Sposób przygotowania:

Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małej mocy palnika, aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
Ściągnąć garnek z pieca i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Dodać ewentualnie wybrany aromat. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i bakalie.
Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.
Gotowy blok kroić na nieduże kawałki.

Shymeq

2015-02-09, 17:17
To ich hologramy albo telekonferencja :D

Riben

2015-02-09, 18:37
loooool araby to maja zakręcone w głowie mogli udawać kogo zechcą a udają arabów... bez sensu xD

Paprotek

2015-02-09, 18:47
He he... już wiadomo kto wymyślił gloryhole ;-)

razi

2015-02-09, 19:38
Nie mogli k***a postawić manekinów i zamiast tych zj***nych portretów, zaj***ć im na ryj twarze wycięte z tych portretów. AAAllleee nie k***a zambiibi i abdulwisi mu lacha tez musi zarobic, wiec stoi i trzyma reke. korwa tak sie wk***ilemzeazrzestalemuzywacwszystkiegoizwyczajniepiszek***amac!!!

To...........sX

2015-02-09, 20:26
Jak na taśmociągu :D

icelandico

2015-02-09, 22:36
Przepis faktycznie działa. Polecam.

jholy

2015-02-10, 08:20
Mam dobry przepis na ciastka maślane:

PRZYNAJMNIEJ SĄ BIAŁE

Składniki:

325 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
100 g masła
1 duże jajko
szczypta soli
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masło utrzeć z cukrem, stale ucierając dodać jajko, cukier waniliowy i szczyptę soli.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy, wyrabiając (rękami bądź mikserem).

Z ciasta uformować kulę (może wydawać się nieco zbyt miękkie, ale schłodzone w lodówce stwardnieje). Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.

Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość około 3 mm. Wykrawać ciasteczka, układać je na wyłożonej papierem lub matą do pieczenia blasze (można je układać dość blisko siebie, bo rosną w górę nie na boki).

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 12-15 minut, do lekkiego zarumienienia.