Sadol Robert Koch

ARock • 2016-05-29, 00:07
Robert Koch, światowej sławy lekarz i bakteriolog, był odkrywcą prątka gruźlicy i zarazka cholery.
Pewnego razu odwiedził go w jego laboratorium znajomy lekarz.
Zastał uczonego pilnującego nad ogniem rondelka, przykrytego pokrywką.

-- Niech pan zgadnie , co tu gotuję! -- zapytał Koch.
-- Paciorkowce? -- pytaniem odpowiedział lekarz.
-- Nie.
-- Prątki gruźlicy? -- lekarz cofnął się o krok.
-- O, nie...
-- Vibriones Cholerae? -- lekarz cofną się jeszcze dalej.
-- Nie zgadnie pan -- uspokoił go Koch, podnosząc pokrywkę.
-- Parówki, panie kolego, parówki, którymi zaraz pana poczęstuję.


może i było, no to ku pamięci :wodka:

Oponka

2016-05-29, 00:20
jakby to były dziecięce rączki byłoby śmieszniejsze. :roll:

Cappo_di_Tutti_Ferdi

2016-05-29, 01:52
Oryginalnie parówek nie powinno się gotować tylko zalać wrzątkiem na 5 min

tarcer123

2016-05-29, 05:45
Parówki nie wiele mniej groźne.

MichaU

2016-05-29, 08:58
ARock napisał/a:

lekarz cofną się jeszcze dalej



Ty się chyba cofnąłeś w rozwoju.

weezo

2016-05-29, 10:19
@up
Ale ty masz k***a smutne życie, gościu zrobił literówkę, a ty odrazu się przypie**alasz. Strażnik Internetu się znalazł.

weezo

2016-05-29, 12:56
@up
Autokorekta twierdziła inaczej :-/