18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Przypadkowy udany Urbex

OpenStreetMaps • 2022-01-09, 19:06
Biurowiec z roku 1971 więc nie taki aż stary, a teraz ruina.
I niech nikt sobie nie pomyśli, że skoro biurowiec stoi opuszczony, to biurokracja się zmniejszyła. Wręcz przeciwnie ta państwowa rozrosła się jeszcze niczym rak i to pomimo komputeryzacji ułatwiającej pracę.
W biurowcu przedstawionym na filmie były kiedyś biura kilkudziesięciu prywatnych firm. Których w większości już nie ma.
Było tam nawet biuro firmy, w której sam kiedyś pracowałem.
A teraz miałem okazję zapoznać się z prawie wszystkimi zakamarkami budynku i gdyby nie moje lenistwo to podziemnym tunelem z rurami doszedłbym do budynku następnego, ale przez małą dziurę nie chciało mi się przeciskać, a dalej było widać, że tunel tuż przed końcem skręca w lewo, natomiast rury wchodzą w mur.

Heliar

2022-01-09, 20:36
Z tym podkładem to i lepiej wychodzi, oj kondycji brak.

Ps. Nie miałeś ochoty tej twojej "starej" firmy czymś potraktować ;-)

OpenStreetMaps

2022-01-09, 23:52
Heliar napisał/a:

Ps. Nie miałeś ochoty tej twojej "starej" firmy czymś potraktować

A co mi firma zawiniła ? Skoro płaciła uczciwie zgodnie z umową ? Urzędasów tylko nie lubię bo to pasożytnicza nieproduktywna kasta ponad prawem. Funkcjonariusze systemu i polityczny elektorat władzy blokujący swymi licznymi głosami wszelkie zmiany. Uniemożliwiając przerwanie błędnego koła wybierania ciągle mniejszego zła na zmianę by po staremu nadal szło raz PiS a raz PO. Zresztą kto by teraz nie zaczął rządzić to Polska istnieje tylko teoretycznie. Gospodarczo ma strukturę państwa kolonialnego w dodatku z niewyobrażalnym długiem na kilka kolejnych pokoleń o ile w ogóle da się spłacać same odsetki.
Nawet jeśli jakiś szeregowy urzędnik wykonuje swą niewdzięczną papierkową żmudną robotę zarabiając grosze. To niech wie że to i tak nie zmienia ponieważ służy choremu systemowi nic do tego systemu nie dokładając. Sam będąc częścią układu hamulcowego dla gospodarki jakim jest przerośnięta nadmiernie biurokracja.

andrzejrobert75

2022-01-10, 16:50
Nie ma w Twoim mieście zapotrzebowania na mieszkania?Można przerobić taki budynek na mieszkania..