Stara ósemka?? okolice Mirkowa??
Tak się składa że źle piszesz, jeżeli odmówiłby przyjęcia mandatu wniosek zostałby skierowany do sądu i wtedy pokazuje się nagranie z kamerki, jak już przyjmiesz mandat to jest pozamiatane dziękuję cześć
Chcieli mi mandat dac i prawie im to wyszlo bo zapomnialem ze mam kamerke![]()
Mandatu nie przyjelem to mi chcieli dac za jazde lewym pasem tego tez odmowilem to za jazde na swialtlach dzennych ale to wzelem bo jedno bylo spalone!!!! a pozatym nie kojazylem juz bo mialem za sobo prawie 1000 km
Nie do końca masz rację, możesz do sądu złożyć wniosek o cofnięcie mandatu i sąd musi to rozpatrzyć pozytywnie gdy zachodzą następujące przesłanki:
-nie było wykroczenia (co widzimy na filmie)
-popełnione wykroczenie nie było wykroczeniem, tylko przestępstwem.
Akurat podobną sprawę przeżyłem na własnej skórze, bo kiedyś zostałem sprawcą kolizji, ale już dzień, czy dwa po przyjęciu mandatu stwierdziłem że nie jestem winny. Napisałem pismo, wyznaczono termin rozprawy, stawiłem się. Co prawda mandatu mi nie cofnięto -ponieważ nie było dowodów na poparcie mojej tezy, jednak sędzina (bardzo spoko babka) wytłumaczyła mi co i jak.
Mordo jeżeli przyjmiesz mandat to znaczy że zgodzilas się przyznać do winy i wtedy cofnięcie mandatu jest mało mozliwe.
Poza tym tuman z filmiku wyprzedzal na przejsciu dla pieszych. Ktos kto nie wie, ze lewy pas sluzy wylacznie do wyprzedzania, a nie jak wiekszosc matolow go blokujacych sobie tlumaczy, ze to pas do szybszej jazdy nie powinien w ogole miec prawa jazdy.
Co ma jazda lewym pasem do manewru wyprzedzania, jeśli na prawym nikogo nie ma?wyprzedzanie - przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku