- potem dodaję cebulę.
- Cebulę?
- No k***a cebulę a co?
- Nie wolno cebuli.
JEB plaskacz.
- Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć. Nie obierać ich, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości, przez ok. 30-40 minut. Po tym czasie zlać wodę, a garnek z warzywami odstawić na bok do ostudzenia. Gdy ugotowane warzywa będę już całkowicie zimne to należy je obrać, a następnie pokroić w kosteczkę. Pokrojone warzywa przełożyć do dużej miski.
Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli (zobacz wpis: Jak ugotować idealne jajko na twardo?). Po ugotowaniu zalać zimną wodą, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę, dorzucić do pozostałych składników.
Ogórki pokroić w drobną kostkę, przerzucić do miski. Następnie odsączyć groszek z zalewy i dodać do wcześniej pokrojonych warzyw.
Dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, odstawić do lodówki, by sałatka się ‘przegryzła’. Smacznego!