topic

Lokalny przysmak

~Beny • 2021-06-10, 10:48
Ryż z mięsem faszerowanym :hitlerzaba:


Halman

2021-06-10, 10:51
Z całym szacunkiem Beny ale kuchnia azjatycka (jak zakładam) niczym już nie zaskoczy; tam się wpieprza literalnie WSZYSTKO...


no może włosów nie wpie**alają... :szydera:

adrianthc

2021-06-10, 11:05
Fuj!! Jak można jeść rękami?!

Heliar

2021-06-10, 11:07
Wygląda smacznie :-D

HooryYaneq

2021-06-10, 11:09
adrianthc napisał/a:

Fuj!! Jak można jeść rękami?!



Kebaba/Pitę też kroisz nożem i spożywasz widelcem? Skrzydełka pieczone też kroisz? Dla odpakowania cukierka, którego włożysz do buźki też przygotowujesz całą zastawę? Na grillu będąc zapewne biały stół?

:mrgreen:



:mrgreen:



:mrgreen:

~Beny

2021-06-10, 11:11
Halman napisał/a:

Z całym szacunkiem Beny ale kuchnia azjatycka (jak zakładam) niczym już nie zaskoczy; tam się wpieprza literalnie WSZYSTKO...
no może włosów nie wpie**alają...



Też myślałam, że to Azja, ale wzorki na dywanie i kubek (chyba) kawy przywodzi na myśl Amerykę Południową.

MartweMurzyńskiePłody

2021-06-10, 11:18
~Beny napisał/a:

Też myślałam, że to Azja, ale wzorki na dywanie i kubek (chyba) kawy przywodzi na myśl Amerykę Południową.



Ale mlaskają świnie jak Azjaci :)

HooryYaneq

2021-06-10, 11:19
Jako kucharz z prawie 20o letnim doświadczeniem powiem jedno - wiele od naszych flaków (pysznego dania z krojonego żołądka) lub kiszonek się to nie różni. :) A większości na ten widok od****ala. A jakie widoki widziałem na ubojach :D

Kutasiarz

2021-06-10, 11:27
Gdyby nie te wystające nóżki to wygląda trochę jak zawijas.

Guwnojat

2021-06-10, 12:03
HooryYaneq napisał/a:

Kebaba/Pitę też kroisz nożem i spożywasz widelcem? Skrzydełka pieczone też kroisz? Dla odpakowania cukierka, którego włożysz do buźki też przygotowujesz całą zastawę? Na grillu będąc zapewne biały stół?


Chyba nie skumałeś aluzji ;-)

voodoo_16

2021-06-10, 12:11
a potem k***a covidy wszedzie, brudasy j***ne

~DMT

2021-06-10, 12:26
Serio Kuleczko?

Sama sobie powinnaś wj***ć bana...

Cz...........as

2021-06-10, 13:16
Co ma cztery nogi i tego żółtek nie wpie**oli?
.
.
.
.
Stół.

Rannhide

2021-06-10, 13:52
Obrzydliwe to mlaskanie aż się wk***iłem.

Prof._Kot_Budd

2021-06-10, 13:54
HooryYaneq napisał/a:

Jako kucharz z prawie 20o letnim doświadczeniem powiem jedno - wiele od naszych flaków (pysznego dania z krojonego żołądka) lub kiszonek się to nie różni. A większości na ten widok od****ala. A jakie widoki widziałem na ubojach



Właśnie różnica jest definitywna, u nas podroby się oddziela i oczyszcza (przynajmniej teoretycznie), a brudasy wpie**alają całość, czyli jak można się domyśleć łącznie z gównem. Ja podroby bardzo lubię a moim najlepszym daniem na świecie jest czarnina, gdzie prócz mięsa używa się podrobów i krwi, no ale właśnie one są do tego przygotowane, oczyszczone i odpowiednio długo gotowane, co czyni je czystymi a nawet bardzo zdrowymi, a nie jak tu widzimy wpie**alane z wszelkim syfem.