Browar z puszki ma inny smak. Da się odczuć. To dlatego, że podczas wlewania do puszki piwo ma około 70 stopni Celsjusza i chcąc nie chcąc zmienia smak.
Browar z puszki ma inny smak. Da się odczuć. To dlatego, że podczas wlewania do puszki piwo ma około 70 stopni Celsjusza i chcąc nie chcąc zmienia smak.
Pasteryzacja nie zmienia smaku. Nie i ch*j. Głupi chwyt reklamowy. Dałeś się zrobić na reklamę kasztelana.
Że niby co? Zdecydowana większość piw jest obecnie pasteryzowana a ty tu jakieś pie**oluto o 70 stopniach zmieniających smak. Jeszcze brakuje, żebyś napisał, że zajeżdża aluminium. Tylko, że wszystkie puszki są pokryte tworzywem sztucznym od wewnątrz.
Sadol, sami znawcy ch*j wie czego. Zdychające serwery, player chodzi chyba na miał węglowy importowany z Ukrainy. Jest dobrze i będzie tylko lepiej.
@Azztek: Masz takie pojęcie o technologii produkcji piwa, jak o robieniu dzieci, czyli żadne. Ale ni martw się, w obu przypadkach nie będzie CI ta wiedza potrzebna (dla dobra twojego i naszego).
Jeżeli piwo zmienia smak, to znaczy, że była uszkodzona powłoka zabezpieczająca puszkę, a nie że piwo miało 70 stopni. Pozna się to od razu, bo piwo wejdzie w reakcję z aluminium i raczej tego piwa w ogóle nie wypijesz, o ile wcześniej nie zepsuje się tak, że nawet do ust nie zbliżysz, bo jeżeli jest problem z powłoką na zakładzie, to znaczy, że i należyta sterylność nie dostała zachowana, a piwo jest bardzo podatne na infekcje.
Pewnie jesteś z tych, co wierzą, że kropki na puszkach oznaczają ilość ponownych rozlewów
Alchemist - Heady Topper, jedno z najlepiej ocenianych piw na ratebeer jest sprzedawane w puszcze i browar który go waży nawet sugeruje pic go z puszki .