Wysłany:
2017-03-06, 23:10
, ID:
4869237
3
Zgłoś
@Mateh
Późno jest, a ja wcześnie wstaję do pracy, więc powiem krótko - pierdolisz. Bronisz absolutnej wolności; mogę na swoim terenie zrobić co tylko zechcę, mogę zrobić co chcę z samochodem itd. Jednak chcesz jednocześnie karać za prywatne poglądy. Ot, choćby za rasizm - mogę mieć o każdym takie zdanie, jakie tylko mi się żywnie podoba, bo kurwa mam do tego prawo. Mogę uważać czarnych za nierobów, cyganów za złodziei, żółtych za zapierdalające mróweczki a białych za stworzonych do rządzenia tym kurwidołkiem, jaki nazywamy Ziemią i kurwa nic Ci do tego. Chcesz zrobić ze swoją działką, na co tylko przyjdzie ochota. Jednak tylko w przypadku, gdy ogrodzisz się 100-metrowym murem, bo nie mam ochoty na oglądanie za płotem fabryki kleju, pustyni, burdelu albo betonowego bunkra. Bo to jest nasza wspólna przestrzeń i kurwa musi być w tym jakiś porządek - jak ludzie są za głupi, żeby to zrozumieć, to widać trzeba to narzucić odgórnie.
A co do religii - natura nie znosi próżni i wiadomo, jak się kończy takie oddawanie pola. Miałem gdzieś na dysku fajne zestawienie zdjęć z okresu raptem kilku lat z Londynu. Gdzie najpierw były plakaty w stylu "Prawdopodobnie Bóg nie istnieje, więc przestań się martwić i ciesz się życiem", a które zostały zastąpione przez hasła "nie ma Boga nad Allacha". Ale nie będę szukał, nie chce mi się.