Nie napisałem że jestem pie**olony tylko że pie**ole.
Jeśli dla ciebie nie ma różnicy to jak ci powiem że jesteś popie**olony. Też stwierdzisz że każdy cie pie**olił po trochu?
Dwie szklanki mąki... dolewamy wodę i ugniatamy ciasto, dosypując mąki lub dolewając wody by uzyskać nieklejącą się konsystencję. Należy też dodać szczyptę soli. Rozwałkowujemy na około 3 mm, przekładamy na suchą blachę i kroimy na kwadraty lub prostokąty. W każdym sucharze robimy z obu stron od 8 do 16 dziurek, ale tak, by nie przebić na wylot. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok 150 C) i trzymamy tam około godziny, następnie pozostawiamy w piekarniku do ostygnięcia ... Po około 2 godzinach mamy pyszne suchary, które w przeciągu kilku dni zamienią się w kamień. W smaku zbliżone są do surowego makaronu.
Smakosze mogą dodać tradycyjnie kminek lub bardziej ekstrawagancko czarnuszkę, słonecznik, sezam lub mak.
Zjadamy je mocząc w kawie, herbacie, zupie, mleku, herbacie czy co kto tam ma, a rozkruszonych używamy jako dodatku (zagęszczacza) do zup i gulaszów.