18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
topic

Całkiem ostry nożyk

Co...........er • 2014-01-19, 00:52
ze stali damasceńskiej



Marka Sumikama uznawana jest za jedną z niewielu na świecie firm, która potrafi wykuć prawdziwą stal damasceńską. Obecnie oferowana klientom limitowana linia noży Kasumi Masterpiece jest efektem wieloletnich eksperymentów i udoskonalania specyficznego typu udoskonalanej kobaltem stali wysokowęglowej VG10.

^to dla przypie**alacza z pierwszego komentarza, jak i innych "znawców" którzy nawet nie przeczytają a pie**olą kocopoły :)


bonkik

2014-01-19, 00:53
To nawet obok stali damascenskiej nie lezalo :)

Aqualinespirit

2014-01-19, 00:59
@Up
To, że klinga nie ma charakterystycznego dla stali damasceńskiej wzoru, nie znaczy jeszcze, że nie jest to stal damasceńska.
Ten nóż, akurat jest ze stali damasceńskiej. 32 warstwy jakbyś chciał wiedzieć.
Tak, jestem ekspertem.

dr_dex

2014-01-19, 01:03
@up: k***a, ekspert od spraw kuchennych. Zajebiscie, milo Cie poznac. Przy okazji: mam problem z piekarnikiem, strasznie ostatnio przypala zapiekanki i za ch*ja nie wiadomo o co chodzi. Pomozesz ?

Ra...........py

2014-01-19, 01:10
Ja tak maczeto ciulom

Abram_Rudobrody

2014-01-19, 01:12
ciekawe jakby się sprawdził z gardłami ciapaków

Blezzer

2014-01-19, 01:12
Marzenie każdego Krakusa. :D

Tomikchomik1

2014-01-19, 01:12
Wszystko ładnie pięknie, ale po 1 stal damasceńska wywodzi się z bliskiego wschodu a po 2 wiele wieków temu zaginął przepis, i choć setki ludzi, naukowców itd próbowało ją odtworzyć, nie udało się im. Nie ma możliwości zrobić prawdziwej stali damasceńskiej, można zrobić tylko coś podobnego. Rzekłem.

Browarowy-Potwór

2014-01-19, 01:27
Drogie są jak cholera. Ten najdroższy tyle co najniższa krajowa na rękę


BongMan

2014-01-19, 01:28
Jako noże kuchenne zajebiste, ale jeszcze lepszy były nóż bojowy z takiej stali.

cys23

2014-01-19, 01:32
k***a, tysiaka za nóż?

ma...........00

2014-01-19, 01:40
dr_dex napisał/a:

@up: k***a, ekspert od spraw kuchennych. Zajebiscie, milo Cie poznac. Przy okazji: mam problem z piekarnikiem, strasznie ostatnio przypala zapiekanki i za ch*ja nie wiadomo o co chodzi. Pomozesz ?



Sluchaj Wrozamet po latach zawsze przypala zapiekanki.
Mniemam ze masz takie cudo jeszcze na chacie

wiec proponuje zakup takiej maszyny.Zapiekaneczki wychodzą cudo



jon81

2014-01-19, 01:41
I to jeszcze z podrabianej stali damacenskiej?

Ciekawe czy jak sie go zlamie to ma tez taka sama struktore jak prawdziwa

Szron

2014-01-19, 02:16
Ale żeście sobie kramik rozstawili. ho ho :D